1 / 80
    http://www.najpecenie.sk/recepty-na-pecenie-torty-kolace/nepecene-kolace/plnene-kornutky/

    Dobry den, prosim vas mozem poprosit recept na toto? Ten link co mate k nemu nejde :( dakujem pekme

    18. dec 2017

    @mischel123 Ja ich tiež robím, tak ti píšem receptík a postup:

    1 balík oblátok
    250 g masla
    2 balíčky zlatého klasu
    750 ml mlieka
    260 g cukru
    50 g čokolády
    50 g tuku
    rumovú esenciu

    Oblátky si nakrájame na štvorce ( je to na tebe, či chceš väčšie zmrzlinky alebo menšie, podľa toho si štorčeky nakrájaj ), z kt. budeme nad parou tvarovať kornútky. Natiahni si na wok alebo hrniec utierku a štvročeky poukladaj, aby poriadne zmäkli a potom budeš tvarovať - stočíš dva protľahle rohy k sebe.

    Plnka:
    2 balenia zlatého klasu uvaríme v 750 ml mlieka a necháme vychladnúť ( robím ako prvú, a potom začnem tvarovať kornútky ), maslo si vymiešame s cukrom a postupne do neho pridávame vychladnutý krém a pár kvapiek rumovej esencie.
    Plnku si dáme do cukrárskeho sáčku a naplníme si pripravené kornútky.
    Môžeš namočiť do čokolády, alebo pokvapkať a ozdobiť cukríkmi. Najlepšie sú, keď sú vychladnuté, takže šup do chladničky 🙂 Naozaj je to mňamka 😉

    18. dec 2017

    @winni ja to milujem s karamelovym kremom 🌞 to len pre inspiraciu 💙

    18. dec 2017

    @alzbetka2011 nemas receptik na karamelovy?

    18. dec 2017

    @alzbetka2011 aj mna by zaujmal ten karamelovy

    18. dec 2017

    Kúpte si kondenzovane huste mlieko - dajte ho cele neotvorene s plechovkou variť vo vriacej vode asi tak 4 hod. Po úplnom vychladnuti vyberte z vody a otvorte plechovu nádobu. Ak ju otvorite budete vidieť zhustnuty karamel ako tie poľské krovky. Do vyšľaháneho masla alebo smetolu-palmarin postupne pridavajte to salko-už ako hmota karamel a tak všetko zľahka premiešate a máte karamelovu plnku. Robí sa aj z karameloveho pudingu kúpite ho v Billej - postup je ten istý ako pri zlatom klase. Skúšala som tu plnku tiež ale lepši je ten karamel zo salka. S úctou Anna.

    18. dec 2017

    To husté kondenzovane mlieko je salko a kúpite ho všade v Lidlu, Tesku, Billa ....🙂

    18. dec 2017

    Staci varit 2hod ja som ho tak varila minuly tyzden.aby bolo karamelove salko

    18. dec 2017

    @winni prosim ta nejako nechapem ako dat utierku na hrniec...hrniec s vodiu a utierku trebars pripevbit gumkou? Tak?

    18. dec 2017

    To je ten isty postup ako keď robite buchty na pare. Na hrniec si kúpte v zdravot.potrieb gazu. Gazu navlhcit vodou a položte to na hrniec ktory je do pol hrnca naplnený vodou. Tu gazu poriadne natiahnite aby ste ho pekne stiahli - najlepšie obvazom alebo hrubsim spagatom pekne to po okrajov natiahnuť a utiahnuť . Ak voda v hrnci začne vrieť na miernom ohni tak potom ukladajte tie tortove naukrajane oplatky. Postup už poznáte.... S úctou Anna.

    18. dec 2017

    Ja to salko- kondenzovane huste mlieko varim 3-4 hod. od bodu varu na miernom ohni. Moja mamka 2,5hod. da vrieť pri väčšom ohni ale voda sa skôr vyparuje a musi dolievat vriacu vodu a netreba zabúdať že pri varení tej plechovky to stale pretacame v hrnci aby bol karamel zo všetkých strán vo vnútri plechovky po otvorení rovnaký. S úctou Anna.

    18. dec 2017

    @1841963 aj ja na miernom ohni a vodu som doliala len raz a par x otocila...a stacilo.ale mozno vy mate slabsi plyn.neviem

    18. dec 2017

    @radacak
    @fiona2 akurat som si precitala ze uz mate ten karam.krem. robila som ten z uvareneho salka plus maslo, alebo upalit cukor na karamel zaliat mliekom uvarit piding a vychladnuty vyšľahat s maslom 🌞 nech sa vam podaria.

    18. dec 2017

    V obchode dostat aj karamelove salko.minule som ho videla,len je drahsie

    18. dec 2017

    @alzbetka2011 pišem ako tatar 🙂 bolo to cez mobil 🙂

    19. dec 2017

    Toto robievame namiesto guliciek s odladu pri peceni 😂 natlacime ..namocime v cokolade a vzy ako prve sa zjedia ..robim aj zo 4 balikov 😂

    19. dec 2017

    mňamka, skúsim to urobiť.

    30. dec 2018