@mischel123 Ja ich tiež robím, tak ti píšem receptík a postup:
1 balík oblátok
250 g masla
2 balíčky zlatého klasu
750 ml mlieka
260 g cukru
50 g čokolády
50 g tuku
rumovú esenciu
Oblátky si nakrájame na štvorce ( je to na tebe, či chceš väčšie zmrzlinky alebo menšie, podľa toho si štorčeky nakrájaj ), z kt. budeme nad parou tvarovať kornútky. Natiahni si na wok alebo hrniec utierku a štvročeky poukladaj, aby poriadne zmäkli a potom budeš tvarovať - stočíš dva protľahle rohy k sebe.
Plnka:
2 balenia zlatého klasu uvaríme v 750 ml mlieka a necháme vychladnúť ( robím ako prvú, a potom začnem tvarovať kornútky ), maslo si vymiešame s cukrom a postupne do neho pridávame vychladnutý krém a pár kvapiek rumovej esencie.
Plnku si dáme do cukrárskeho sáčku a naplníme si pripravené kornútky.
Môžeš namočiť do čokolády, alebo pokvapkať a ozdobiť cukríkmi. Najlepšie sú, keď sú vychladnuté, takže šup do chladničky 🙂 Naozaj je to mňamka 😉
@winni ja to milujem s karamelovym kremom 🌞 to len pre inspiraciu 💙
@alzbetka2011 nemas receptik na karamelovy?
@alzbetka2011 aj mna by zaujmal ten karamelovy
Kúpte si kondenzovane huste mlieko - dajte ho cele neotvorene s plechovkou variť vo vriacej vode asi tak 4 hod. Po úplnom vychladnuti vyberte z vody a otvorte plechovu nádobu. Ak ju otvorite budete vidieť zhustnuty karamel ako tie poľské krovky. Do vyšľaháneho masla alebo smetolu-palmarin postupne pridavajte to salko-už ako hmota karamel a tak všetko zľahka premiešate a máte karamelovu plnku. Robí sa aj z karameloveho pudingu kúpite ho v Billej - postup je ten istý ako pri zlatom klase. Skúšala som tu plnku tiež ale lepši je ten karamel zo salka. S úctou Anna.
To husté kondenzovane mlieko je salko a kúpite ho všade v Lidlu, Tesku, Billa ....🙂
Staci varit 2hod ja som ho tak varila minuly tyzden.aby bolo karamelove salko
To je ten isty postup ako keď robite buchty na pare. Na hrniec si kúpte v zdravot.potrieb gazu. Gazu navlhcit vodou a položte to na hrniec ktory je do pol hrnca naplnený vodou. Tu gazu poriadne natiahnite aby ste ho pekne stiahli - najlepšie obvazom alebo hrubsim spagatom pekne to po okrajov natiahnuť a utiahnuť . Ak voda v hrnci začne vrieť na miernom ohni tak potom ukladajte tie tortove naukrajane oplatky. Postup už poznáte.... S úctou Anna.
Ja to salko- kondenzovane huste mlieko varim 3-4 hod. od bodu varu na miernom ohni. Moja mamka 2,5hod. da vrieť pri väčšom ohni ale voda sa skôr vyparuje a musi dolievat vriacu vodu a netreba zabúdať že pri varení tej plechovky to stale pretacame v hrnci aby bol karamel zo všetkých strán vo vnútri plechovky po otvorení rovnaký. S úctou Anna.
V obchode dostat aj karamelove salko.minule som ho videla,len je drahsie
@alzbetka2011 pišem ako tatar 🙂 bolo to cez mobil 🙂
Toto robievame namiesto guliciek s odladu pri peceni 😂 natlacime ..namocime v cokolade a vzy ako prve sa zjedia ..robim aj zo 4 balikov 😂
mňamka, skúsim to urobiť.
Dobry den, prosim vas mozem poprosit recept na toto? Ten link co mate k nemu nejde :( dakujem pekme