icon
6 / 350
Ja som dala mrazené jahody+maliny a gulky som zahustila celozrnnou kašou miesto struhanky a krupice a pomastila kokosovým olejom
avatar
monda17
autor

Jahodová omáčka:

500 g jahody čerstvé
200 g cukor kryštál
2 ks citrón

Guľky:

500 g tvaroh
80 g krupica
50 g strúhanka
2 ks vajce

Postup

Čerstvé jahody očistíme a nakrájame. Do hrnca nasypame cukor a zalejeme vodou len tak, aby cukor vodu vypil...a dáme variť. Jahody rozmixujeme. Z cukru uvaríme sirup, ktorý dochutíme šťavou z dvoch citrónov. Vmiešame doňho rozmixované jahody, minútku prevaríme a vypneme. Omáčka je hotová.
Cesto : Do misky dáme dva tavrohy, dve vajcia a vymiešame s piatimi polievkovými lyžicami krupice. Zahustíme jemnou strúhankou podľa potreby tak, aby sa nám spravilo pekné cesto. (Ja som dala celozrnnu kašu miesto struhanky a krupice)
Z tohto cesta narobíme maličké guľky. Ruky je dobré namáčať si vodou, aby sa nám na ne cesto nelepilo. Tieto guľky dáme do vriacej osolenej vody variť. Vareškou sem-tam od spodu jemne premiešame, aby sa neprilepili na dno hrnca. Keď guľky vyplávu na povrch, ešte tak minútu ich povaríme a sítkom povyberáme. Prepláchneme ich studenou vodou.
Hotové uvarené tvarohové guľky vložíme do teplej jahodovej omáčky.

Odpovedz
19. mar 2014
avatar

MNAm, mnam

Odpovedz
12. apr 2014
avatar

vážne hotové za 30 minút? vyzerajú lákavo 🙂

Odpovedz
3. dec 2015