icon
25 / 350
Pšenové šišky s rakytníkovo-jahodovou omáčkou
avatar
monda17
autor

1 1/2 šálky uvareneho pšena
štipka soli
3/4 šálky kukuričnej polohrubej muky (ja som dala celozrnnu)
4 PL kukuričného škrobu
2 PL hnedeho cukru

Uvarene a vychladnuté pšeno rozmixujeme, zmiešame s kukuričnou mukou, cukrom a škrobom. Pridáme 1 lyžicu vody a vypracujeme tuhe cesto. Z cesta tvoríme malé uzke šišky, ktoré vkladáme do vriacej vody. Vyberáme ich hned po vyplávaní na povrch, aby sa nerozvarili. Možeme ich posypať mletým makom, orechmi alebo pokvapkať s javorovým sirupom.
Ja som zmiešala rakytníkovu polevu s jahodovým džemom.

Odpovedz
21. mar 2014
avatar

Pocuj draha ty si iny podkusitel

Odpovedz
23. mar 2014
avatar
monda17
autor

@kattija 😀

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

práve sme dopapali ... lahôdka 🙂

Odpovedz
12. apr 2014
avatar

Ahoj. Chcela by som ta poprosit o recept. Dakujem

Odpovedz
27. apr 2015
avatar

Uz viem, co bude cez vikend na obed :D Zboznujem pseno a rozmixovat ho, mi teda este nenapadlo 🙂 kolko porcii je z toho mnozstva, co si pisala?

Odpovedz
2. jún 2015
avatar

Vyzera to perfektne

Odpovedz
6. júl 2015
avatar

Baby pseno kolkokrat preplachujete pred varenim? Davate aj stipku soli? Kebyze robim z toho nakyp, nerozpadne sa mi? Mate skusenost? Dik

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

@marthuska ja oplachnem bvriacou vodou z kanvice asi 2-3 x a sol som veru ani nedavala, varim ho na kasu 1 diel psena a 3 vody, do toho rozpucim banan - chuti to mojej rocnej a vacsi chalani si do toho dali este za lyzicku nutely

Odpovedz
24. nov 2015