1 1/2 šálky uvareneho pšena štipka soli 3/4 šálky kukuričnej polohrubej muky (ja som dala celozrnnu) 4 PL kukuričného škrobu 2 PL hnedeho cukru
Uvarene a vychladnuté pšeno rozmixujeme, zmiešame s kukuričnou mukou, cukrom a škrobom. Pridáme 1 lyžicu vody a vypracujeme tuhe cesto. Z cesta tvoríme malé uzke šišky, ktoré vkladáme do vriacej vody. Vyberáme ich hned po vyplávaní na povrch, aby sa nerozvarili. Možeme ich posypať mletým makom, orechmi alebo pokvapkať s javorovým sirupom. Ja som zmiešala rakytníkovu polevu s jahodovým džemom.
@marthuska ja oplachnem bvriacou vodou z kanvice asi 2-3 x a sol som veru ani nedavala, varim ho na kasu 1 diel psena a 3 vody, do toho rozpucim banan - chuti to mojej rocnej a vacsi chalani si do toho dali este za lyzicku nutely
1 1/2 šálky uvareneho pšena
štipka soli
3/4 šálky kukuričnej polohrubej muky (ja som dala celozrnnu)
4 PL kukuričného škrobu
2 PL hnedeho cukru
Uvarene a vychladnuté pšeno rozmixujeme, zmiešame s kukuričnou mukou, cukrom a škrobom. Pridáme 1 lyžicu vody a vypracujeme tuhe cesto. Z cesta tvoríme malé uzke šišky, ktoré vkladáme do vriacej vody. Vyberáme ich hned po vyplávaní na povrch, aby sa nerozvarili. Možeme ich posypať mletým makom, orechmi alebo pokvapkať s javorovým sirupom.
Ja som zmiešala rakytníkovu polevu s jahodovým džemom.