icon
31 / 350
Kurča na kile soli
avatar

To zbožňujem 🙂

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

aj my si to často robievame, deti to milujú 😉

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

čo to je presnejšie? Z názvu chápem, ale ako sa to robí?

Odpovedz
23. mar 2014
avatar
monda17
autor

@lyongirl nasypes kilo soli, na to capnas kura a dáš piect 🙂 ja to ku koncu odokryjem 🙂

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

@lyongirl vysypes kilo soli do pekaca, polozis na nu kuriatko a pecies. Je krasne chrumkave a stavnate.

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

@monda17
@zuzitar zaujímavé 🙂

Odpovedz
23. mar 2014
avatar
monda17
autor

@lyongirl neveris, bojíš cooo? Aj ja som sa dlho chystala na to 😀

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

@monda17 to kura nie je potreté ani olejom, ani žiadne koreniny? Piecť toľko čo normálne?

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

@monda17 a to neni slané potom? :D

Odpovedz
23. mar 2014
avatar
monda17
autor

@madono
@kvietocek55 nieje to slane a netreba žiadne koreniny ani olej 🙂

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

@monda17 no to musím vyskúšať 🙂

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

@monda17 nebojím, len by ma zaujímalo, kto tento recept vymyslel a ako ho to napadlo 😀

Odpovedz
23. mar 2014
avatar
monda17
autor

@lyongirl nelám si hlavičku 😀

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

a aky je potom vypek z kurata? ci ziadny, ked sa to ani nepodlieva? ta sol sa potom po upeceni vyhodi?

Odpovedz
23. mar 2014
avatar
monda17
autor

@hori žiadny a sol sa vyhodí.

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

to kura sa da na tu sol neosolene a pocas pecenia sol don prejde? vyzera to zaujimavo, dakujem

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

dobry den, mozem sa opytat treba to pri peceni prikryt a potom iba pred dokoncenim odokryt aby to schrumkovatelo ? dakujem za odpoved 🙂

Odpovedz
27. júl 2014
avatar
monda17
autor

@adrolka ano presne tak 🙂

Odpovedz
27. júl 2014
avatar

@monda17 diiky ;)

Odpovedz
27. júl 2014
avatar

No ja som už veľakrát o tom počula, ale nemala som odvahu vyskúšať to. No včera som to skúšala a neviem či som spravila niečo zle alebo to malo tak byť, ale bolo to strašne, strašne, strašne slané 😀

Odpovedz
25. aug 2014
avatar
monda17
autor

@radka422 tak niekde sa stala chyba 😀

Odpovedz
25. aug 2014
avatar

@monda17 Ale neviem kde. Veď na spodok som dala soľ, na to som poukladala stehná a kĺbiky a piekla prikryté. Potom som odokryla a hotovo.

Odpovedz
25. aug 2014
avatar

ja sa nato tiež chystam ale mam strach :D aby nevyšlo cele kura zbytočne...

Odpovedz
25. aug 2014
avatar

@1mimka18 Jako my sme ho zjedli celé, ale ten spodok sme museli oškriabať 🙂 Nehovoriac o tom, že plech som odmáčala asi 6 hodín 😀

Odpovedz
25. aug 2014
avatar

@rada422 no dakujem za radu :D uz som 100% rozhodnuta ze to skušať nejdem 🙂 spravim klasiku 🙂

Odpovedz
25. aug 2014
avatar

@1mimka18 Klasika bude určite lepšia 🙂

Odpovedz
25. aug 2014
avatar

@radka422 kurča musí byť dokonale vyutierané - vysušené 🙂 ja robím celé kura, veľa šťavy zostane v kurčati, tak je aj na poliatie 🙂

Odpovedz
12. sep 2014
avatar

a to neni preboha slane

Odpovedz
14. okt 2014
avatar
monda17
autor

@marcella24 nie 🙂

Odpovedz
31. mar 2015
avatar

horkovzduch, 200 stupnov, poloha rostu 2, cas pecenia 1 hodina a 20 minut, neprikryvam, davam do jenskeho skla-do pokrievky, je nizsia.

pol kila soli vysypem na spodok nadoby,dam rozmrazene kurca, zabezpecim, aby prebytocna tekutina z neho pri peceni vytekala v sklone do soli v nadobe, pol kila soli v miske namocim mierne, a nanesiem na cele kurca, urobim mu taku ochrannu skrupinu, a peciem... je stavnate, prepecene, skvele.a urcite nie presolene..a jenske sklo sup do umyvacky.

Odpovedz
8. apr 2015
avatar

..fuha no znie to dobre ze je stavnate a prepecene ale tej soli sa tiez bojim uz nie raz som presolila jedlo

Odpovedz
9. apr 2015
avatar

Neviem odkiaľ vlastne ten recept pochádza,ale už som to videla aj v kalendári Gazdinka pár rokov dozadu,len nie stehná,ale celé kura.Moja kolegyna tiež to tak robievala už pred 20-mi rokmi,ja som sa tiež bála vyskúšať vtedy.Možno raz vyskúšam predsa...

Odpovedz
17. apr 2015
avatar

Skúsila som to 2-krát. Najprv celé kura, potom len stehná. Katastrofa v oboch prípadoch. Spodok slaný, že sa nedal jesť, zvyšok bez chuti.

Odpovedz
4. jan 2016
avatar

@emily.s ja to robim casto a nikdy nemam slane, ja este svoje na tanieri dosolujem, staci poutietat spodok, alebo dat dole kozu, mozno len nejaka cast, ale vobec nieje slane u mna najlepsie ake moze byt hlavne nemastne, stavnate ja neprikryvam, peciem ho len tak.

Odpovedz
25. jan 2016
avatar

@lizatko1009 a robíš to s morskou soľou?

Odpovedz
12. feb 2016
avatar

Ja to tiez robievam, davam na sol cele kura, nikdy nebolo slane, rodinka to zboznuje 😊

Odpovedz
5. okt 2016
avatar

ja si to tiež pamätám z mládi, naši to robievali v remoske (teraz to už má málokto doma), a bolo to fantastické, vždy ked sme niekam šli tak to tam dali a strašne sme sa na to tešili... nebolo by na škodu si to zopakovať ... 🙂

Odpovedz
5. okt 2016