icon
34 / 350
Losos s citronovou omáčkou, varené zemiaky, baby špenát ... http://varecha.pravda.sk/recepty/losos-scitronovou-omackou/32275-recept.html
avatar

Mozem sa spytat ako si robila omacku?

Odpovedz
23. mar 2014
avatar
monda17
autor

Suroviny
800 glosos
160 g. čerstvýbaby špenát
600 gzemiaky
30 gmaslo
250 mlsmotana na šľahanie
olej
3-4 strúčikycesnak
1 kscitrón
soľ
korenie čierne mleté

Nafiletujeme si lososa na 4 porcie, okoreníme, osolíme, opečieme na panvičke z oboch strán a necháme dopiecť v rúre približne 8 – 10 minút pri teplote 180 °C. Do zovretej smotany si vytlačíme šťavu z jedného citróna, dochutíme soľou, okoreníme a necháme variť ďalších 5 minút na pomalom plameni, kým nám omáčka nezhustne (na spestrenie a zvýraznenie farby môžeme pridať do omáčky tesne pred jej servírovaním nakrájanú petržlenovú vňať alebo najemno nakrájanú pažítku).
Uvarené a na kocky nakrájané zemiaky opražíme krátko v panvičke, pridáme trošku masla, necháme spražiť do zlata, ochutíme soľou a okoreníme.
Do zemiakov pridáme čerstvý špenát, trošku cesnaku, poriadne premiešame. Špenátové zemiaky uložíme do hlbokého taniera, na ktoré uložíme lososa, prelejeme citrónovou omáčku a ozdobíme čerstvým kôprom.

Odpovedz
24. mar 2014
avatar

to je super receptik, mnam

Odpovedz
16. apr 2014