icon
199 / 350
Ja som urobila tvarohovú variantu a žltko pre deti je tiež tvaroh (zafarbený), Pre maminu a tatina je žltko z vaječného likeru :-)
avatar

m§am, dobre to vyzera. co to je?

Odpovedz
19. apr 2014
avatar
monda17
autor

cca 6 väčších čokoládových vajíčok
150 g mascarpone
40 g práškového cukru
lyžičku citrónovej šťavy
120 ml smotany na šľahanie
vaječný likér, marhuľový džem

Čokoládové vajíčka som si do polovice rozbalila, tak sa mi neroztopilo, keďže som držala obal pri plnení. Vrch opatrne odrežeme, ostrým nožom, potom odlámeme kúsky, ako na fotke. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, pridáme citrón. šťavu. Smotanu na šľahanie takisto vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame k mascarpone. Krémom naplníme čoko vajíčka a uhladíme lyžičkou/prstom krém na vrchu, aby bol hladký. Pred podávaním nalejeme na vrch krému lyžičku vaječného likéru, čím nám vznikne “žĺtko”. Poprípade si rozpustíme v mikrovlnke marhuľový džem a ten nalejeme navrch. Kto nemá rád mascarpone, nech skúsi s tvarohom.

Tip: Čoko vajíčka sa dajú aj oddeliť (ideálne asi Kinder vajíčko) a polovice čoko vajíčka naplniť krémom a dať štipku likéru alebo džemu.

Odpovedz
22. apr 2014
avatar

juuuuuj to je super napad 🙂

Odpovedz
1. apr 2015
avatar

...úžasnéééé

Odpovedz
1. apr 2015
avatar

genialne

Odpovedz
1. apr 2015
avatar

boze bohovskeee, a je ze co s tolkymi coko vajcami urobim. super napad

Odpovedz
18. máj 2015