@pernikova_chalupka preco ryžu nie? Toto bola porcia pre deti, ja som mala cviklovy šalát.
10 - 15 kuracích stehien dolných (mäso s rúčkou)
1 dl Sójovej omáčky
2 PL octu
1 celá hlavička cesnaku
1 dl oleja
vriaca voda
(žiadne iné korenie ani soľ netreba)
Postup:
kuracie stehienka zbavíme kože. Aby sa ľahšie stiahla kožka, chyťte si ju papierovou servítkou. Na olej hodíme očistené strúčiky cesnaku, potom stehná prudko opražíme zo všetkých strán, podlejeme sójovou omáčkou a takým množstvom VRIACEJ vody, že sa akurát zakryjú stehná. Dusíme prikryté tak na miernom plameni tak hodinku. Stehná opatrne vyberieme do misky a prikryjeme tanierom (sú veľmi krehké), pridáme plyn (teplotu), ocot a odokryté REDUKUJEME ešte asi 15 minút na silnejšom plameni. Celé to nakoniec (samozrejme bez stehien) rozmixujeme popnorným mixérom (je tam ten cesnak). Teraz vrátime stehienka, nech ešte nasiaknu tou výraznou šťavou a podávame s ryžou.

Ryžu nie, daj si zeleninový šalát.🙂