icon
287 / 350
Kávovo-čokoládový brownie z červenej repy
avatar
monda17
autor

250 g červená repa
200 g horká čokoláda (minimálne 80%)
4 PL uvarená káva
85 g kokosový olej
5 ks vajcia
5 PL kakaový prášok
1 a 1/4 čl prášok do pečiva
100 g brezový cukor
štipka himalájskej soli
lístky čerstvej mäty na dozdobenie

Postup

Neošúpanú repu vložíme do parného hrnca s vodou a uvaríme do mäkka (cca 45 minút). Necháme vychladnúť.
Medzičasom vyhrejeme rúru na 180 °C a tortovú alebo bábovkovú formu vymastíme kokosovým tukom.
Repu ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme v mixéri na pyré . Vo vodnom kúpeli začneme rozpúšťať nalámanú čokoládu.
Medzičasom uvaríme kávu, ktorú primiešame do čokolády.
Čokoládu po okraji obložíme na kúsky nakrájaným kokosovým tukom a necháme rozpustiť.
Oddelíme žĺtka od bielok.
Čokoládu necháme minútku schladnúť a veľmi pomaly čokoládu zašlahávame do žĺtkov. Vajíčka musíme v skutku veľmi pomaly temperovať, inak sa nám zrazia. Vznikne nám veľmi hustá hmota.
Primiešame cviklové pyré a kakao zmiešané s práškom do pečiva.
Vyšľaháme sneh z bielkov, do ktorého zašľahávame brezový cukor a soľ.
Opatrne, jemne primiešame sneh do čokoládovej hmoty.
Nalejeme do formy a pečieme 40-45 minút.

Odpovedz
11. feb 2017