icon
154 / 350
Pizza z karfioloveho cesta
avatar

Mate niekde recept alebo ho pridáte ?

Odpovedz
14. feb 2017
avatar

Veru ten by som si aj ja poprosila.

Odpovedz
14. feb 2017
avatar

Mohla By som poprosiť recept ? Dakujem 🙂

Odpovedz
14. feb 2017
avatar
monda17
autor

Ingrediencie:

1 karfiol, nakrájaný na malé ružičky
1 vajce
½ šálky /50 gramov strúhanej mozzarelly (prípadne iného syra)
½ lyžičky morskej soli
½ lyžičky sušeného oregana
¼ lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

Predhrejte rúru na 220 stupňov.
Karfiól rozmixujte v mixéri na malé “ryžové” kúsky.
Rozmixovaný karfiól dajte na panvicu a asi 8 minút ho opekajte do zmäknutia.
Keď je karfiól mäkký a začína byť dohneda, vložte ho do utierky (gázy) a vyžmýkajte z neho čo najviac vody. Je dôležité, aby bol čo najsuchší.

Keď ste ho poriadne vysušili, dajte ho do misky spolu s ostatnými ingredienciami.

Z hmoty následne vytvarujte na pekáči (vystlatým papierom na pečenie) pizzový tvar.
Pečieme na 220 stupňoch cca 15 minút – dozlatista.

Potom na pizzové cesto poukladajte suroviny, ktoré si na pizzi želáte mať (paradajkový pretlak, šunka, špenát, kukurica, šampiňóny..) a dajte piecť na ďalších 7-10 minút.

Dobrú chuť 🙂

Odpovedz
14. feb 2017
avatar

@monda17 Dakujem ☺

Odpovedz
14. feb 2017
avatar

@monda17 a karfiol si mixovala surový ?

Odpovedz
14. feb 2017
avatar
monda17
autor

@kvato ano

Odpovedz
14. feb 2017