mummylina
3. sep 2019
234 

Detská kozmetika inak a nie len pre deti! ☺️

Ahojte,

Posledné letné dni prichádzajú a tak sa ich snažíme užiť ako sa dá najmä vonku. Keď však prší robíme si rôzne aktivity. Tu máte pár našich tipov a možno sa inšpirujete. 🙂 

Po spoločných raňajkách a prechádzke vonku, kde som stihla vypiť kávičku som bol nabudená a plná energie pripraviť naše aktivity.

Učiteľku v sebe nezapriem ☺ a snažím sa s Linou veľa tvoriť a vzdelávať a to najmä montessori pedagogikou. Dnes som sa však snažila zapojiť aj produkty značky Fred &Flo.

Prvou, úplne jednoduchou aktivitou bolo vhadzovanie tyčiniek do uší do prázdnej papierovej krabice od vajec. Myslím, že každá z nás nájde tieto dve veci doma a dieťa si skvele precvičí jemnú motoriku. U nás to vyzeralo asi takto! ☺

Kým sa Lina hrala ja som pripravila veci na druhá aktivitu : Letný sen

Na Letný sen budete potrebovať :

- gumený obrus na stôl

- farby vhodné pre deti : modrá, biela, červená

- štvorcové vatové tampóny značky Fred & Flo

- tyčinky do uší značky Fred & Flo

- špongiu na kúpanie značky Fred & Flo

- tyčinkové lepidlo

- nožničky

- vlhčené utierky značky Fred & Flo

- výkres

Dopredu som si prestrihla jeden štvorcový tampón na dva trojuholníky a z tyčiniek do uší vytiahla vatové časti. Odstrihla som aj kúsok špongie na umývanie aby sa Line jednoduchšie pracovalo.

Pracovný stôl pripravený môžeme začať! ☺

Papier si dáme pred seba a dieťatku natrieme rúčku modrou farbou. Následne rúčky otláčame na spodok papiera to nám vytvorí more.

Potom si pripravíme kúsok špongie na ktorý natrieme modrú a bielu farbu. Tou dieťa zvládne bez problémov jemne otláčať špongiu na hornú časť papiera kde nám vznikne nebo a oblaky.

Dva štvorcové vatové tampóny z jednej strany natrieme lepidlom a spolu s dieťatkom nalepíme na more. Vznikne nám spodná časť lode. Stožiare vytvoríme s prestrihnutého tampónu, ktorý tiež prilepíme. Takto máme už krásnu loď hotovú! ☺

Čo by to však bolo leto bez slniečka ? Vytvoríme ho natretím lepidla na kúsok neba a dieťa tam vkladá drobné vatové guličky. Tie môžeme aj zafarbiť pomocou špongie a keď chceme kľudne vymaľovať aj loď.

A takto to vyzeralo u nás! ☺

Natrieme rúčky .....

A otláčame! .....

Kontrola musí byť ... ☺

Tvoríme nebo .....

Umelecké dielo je hotové!

Šťastná autorka umeleckého diela ☺

No ako to býva pri maľovaní, treba sa poriadne umyť a práve na farby, ktoré nejdú ľahko umyť vodou je skvelý detský olej. Tak šup šup do kúpeľne!

A ako správna umelkyňa si potrebuje po ťažkej práci zdriemnuť. Poobedný spánok je na to ako stvorený a ako jej ho ja občas závidím! ☺

Mňa totižto čakalo varenie a upratovanie kuchyne.

Kým Lina spinkala mala som  čas uvariť obed. Bola to rýchlovka v podobe cestovín tak som využila čas  na upratanie kuchyne.

Pomocníkom mi bol práve detský olej Fred & Flo. Úžasne vyleští digestor či drez, ktorý sa len tak leskne. Skvelý je aj na drevený nábytok a pracovnú dosku na kuchynskej linke.

Na digestor a kuchynský drez je proste top!

Navarené, upratané, káva dopitá a ja som mala  ešte chvíľku čas keďže Lina ešte spala.  Tak som si zatiaľ nachystala hru na poobedie.

Vytvorila som zázračný piesok a ako na to?

Potrebovať budeme :

- misku na miešanie

- polievkovú lyžicu

- 4 až 5 lyžíc hladkej múky

- detský olej značky Fred & Flo

Suroviny som pekne postupne spolu premiešala najskôr lyžicou a potom ručne. Vznikne hmota s ktorej si dieťa môže modelovať rôzne tvary alebo vytvárať koláčiky do formičiek ako z piesku. Tak čo skúsite?

Hmota by mala vyzerať asi takto. Pokiaľ je moc mastná pridajte ešte múku, pokiaľ suchá ešte trochu oleja.

Lina sa stým naozaj dlho vyhrala a nás čakala ešte návšteva babky, večerné kúpanie, uspávanie a konečne čas pre mňa a môj malý osobný welness. Áno tak nazývam pól hodinové kúpanie vo vani ☺ Lebo občas mi aj to príde na materskej ako zázrak. ☺

Urobila som si celo - telový peeling. Použila som dve polievkové lyžice kávy a detský olej značky Fred & Flo. Môžete kľudne pridať aj kokos či hnedý trstinový cukor.

Na končeky vlasov som zase použila detský olej zmiešaný s trochou medu.

Majte ešte pekný večer a ja sa na dnes s vami lúčim .... ☺

#fredandflo

Perfektné tipy, ten peeling vyskúšam👌

3. sep 2019

Super aktivity👌 určite vyskúšame s krpcom a ten peeling tiež musím vyskúšať😊

3. sep 2019

@januska131 ďakujem pekne Jani 😘

4. sep 2019

@nikolurbanska Linu veľmi bavia takéto hry tak verím že sa bude aj fešákovi páčiť a trocha sa zabavíte 🙂

4. sep 2019

Začni písať komentár...

Odošli