Jesenné nápoje, ktoré zahrejú 🍁🍂
Vonku máme zatiaľ krásne babie leto no čaká nás aj schladenie a samozrejme zimné obdobie. Schovať sa pod deku so šálkou horúceho nápoja v ruke, pri dobrom filme či spoločenskej hre s rodinkou prináša tú pravú jesennú atmosféru.

Pripravila som si pre vás tipy na tri horúce nápoje, ktoré si môžete pri týchto aktivitách pripraviť.
Chai Latte: je nápoj, ktorý v sebe neobsahuje kávu. Pochádza z Indie a jeho pôvodným základom je čierny čaj, spenené mlieko a aromatické koreniny. My si pripravíme našu verziu. 🙂
Potrebujeme: na 1 šálku
- aromatické koreniny (klinčeky, škorica, aníz, struk vanilky, kardamón - každý čo má rád a aké silné)
- funkčný čaj Mistral - zázvor a šípky
- 150 ml vody
- 150 ml mlieka
- pokiaľ sladíme 1 lyžica medu alebo agávového sirupu
Do hrnca si dáme vodu kde pridáme všetky koreniny podľa pomeru aký nám vyhovuje a vonia. Pridáme tam čajík, ktorý povaríme. Medzitým si napeníme mliečko. Pokiaľ máte kávovar tak napeniť môžete na páke alebo ručnej špirálke. Dá sa to aj na sporáku ale v tom prípade treba dávať pozor na mliečko aby nevykypelo. 🙂 Čaj si precedíme od korenín a dáme do šálky do jej polovice. Pridáme med alebo agávu a zalejeme mliečnou penou. Môžeme na záver posypať trochou škorice. Hotovo! 🙂

Nealko punč:

Potrebujeme: na 4 šálky
- 1 liter kvalitného džúsu ( ja mám rada brusnicový, ríbezľový..)
- funkčný čaj Mistral - brusnica
- aromatické koreniny ( klinčeky, škorica, vanilka, cukor (med.), alebo kúpená zmes korenín na varené vínko či punč)
- ovocie ( jabĺčka, hrušky, pomaranč,mandarínky)
Dáme variť na sporák džús s čajom a koreninami. Keď sa začne variť pridáme nakrájané ovocie. Dosladíme podľa chuti. 🙂

Lipovo-bazový horúci nápoj:
Potrebujeme: na 1 šálku
- funkčný čaj Mistral - lipový kvet
- bazový sirup ( ja som použila domáci ale dajú sa aj kúpiť v obchode)
- citrónová šťava
Do trištvrte šálky si zalejeme čaj a necháme ľuhovať. Keď je dostatočne vylúhovaný pridáme 2 kávové lyžice bazového sirupu a pridáme citrónovú šťavu podľa chuti. 🙂 Tento nápoj by bol skvelý aj na studeno ako ľadový čaj a ja to určite cez leto vyskúšam 🙂
Začni písať komentár...

