@1martulka dá sa vybrať kvalitný aj medzi "obchodovými", ale domáci je domáci 🙂
@nela_cukor ...tak určite, aj z obchodu môže byť OK, ale s tým veru skúsenosť nemám...my teraz vo veľkom aj malinový robíme, je s tým síce veľká babračka, ale čo človek nespraví pre tú dobrotu
nápodobne,,,,višne, čerešne, marhule, egreše, černice, ríbezle, jahody,,,,z toho všetkého robíme buď lekvár, džem či marmeládu.
@s_i_s_a Presne, na vianočné koláčiky musí byť! Ako robievaš ríbezľový? rozváraš s cukrom, alebo používaš želírovacie prípravky?
@nela_cukor len s obycajnym krystalovym cukrom...a vzdy je krasne husty...davam tolko cukru kolko je stavy...na 1l stavy 1kg cukru
@barbora59 Ahoj! etiketky mám z tejto aplikácie:https://www.facebook.com/pages/Milujem-sladký-život/174... Môžeš si tam urobiť akékoľvek chceš. Na výber je ovocie, bylinky, rámčeky, písmo...Super na džemy, sirupy, kompóty, ale napríklad aj na domácu pálenku 🙂
@barbora59 Ešte som zabudla povedať, že etiketky som si vytlačila a prilepila širokou lepiacou páskou - ide dobre dole, keď sa džem zje
@nela_cukor prosím ťa, čo je to za aplikáciu? link sa spojil a nejde mi otvoriť. my síce len tak pomenej, ale robím doma džemy - hlavne jahodový a marhulový. ríbezlový robí svokra, to je mňamka hlavne na koláčiky a perník
a ja poprosim od vas receptik na Vas jahodovy dzem? ja som robila pred rokom,tento rok nie, lebo bola slaba uroda... vydaril sa, len je taky redsi 😉 ale nevadilo...spapalo sa....
@smolinka024 ja robievam džem so želírovacím cukrom od slovenských producentov - buď s Korunným cukrom, alebo SweetFamily cukrom. Je to raz dva. výsledkom je ľahučký džem vhodný na bežnú konzumáciu. Na obale máš presný návod, ovocie môžeš aj kombinovať. Jahodový džem je napríklad super s vanilkou alebo s troškou mäty, ja niekedy pridám aj banán. Hotový džem si zachováva farbu aj chuť. Moja stará mama ale nedá dopustiť na klasiku – rozváranie ovocia s krycukrom. Zasype ovocie kryštálovým cukrom v pomere tak 1:1 (asi môže byť aj menej) približne na 24 hodín a dá ho do chladničky. Potom ho po trochách rozvára „na cestičku“ - keď prejdeš vareškou cez zmes zostáva cestička. Nedá na tento postup dopustiť. Mne zase vyhovuje ten želírovací cukor, džem z neho nie je príliš sladký a je to ozaj rýchlovka. Komu ako chutí 🙂
@dosa @barbora59 Ahojte, ten link nefunguje asi preto, že je to moje prihlásenie na facebooku. K aplikácii sa ale dostanete úplne jednoducho: Na facebooku si vyhľadáte stránku "Milujem sladký život" a na nej odkaz "SLADKÉ ETIKETY" - je v hornej lište.
@s_i_s_a šikovný nápad! na to pasírovanie máš nejaký špeciálny "sersám", alebo sa ako ja trápiš so sitkom?
@nela_cukor no veru sa trápim pekne ručne so sitkom 🙂 ale nebolo toho až tak veľa takže sa to dalo
@nela_cukor z linku som vydedukovala že niečo miluje... tak som skúšala rôzne variácie, a nenašla som. sladký život ma nenapadol 😀 tak idem pozrieť, ďakujem 😉
MILUJEM DZEMY NAJVIAC DOMACE

ja som v živote kupovaný džem alebo kompót ani nejedla...takže u nás asi tak🙂