1 / 1

    Vsetci su mudri...ale zamyslite sa nad tym,ze mozete Bohu dakovat,kde ste sa narodili...v akej rodine a krajine vyrastali...a hlavne nesudte...recami nic nevyriesite len sirite zlo...je to tazka situacia a my sme mali na to aby sme ju vyriesili...ja som len vdacna,ze nemusim zazivat to co ti ludia...a ani nikdy nechcem.

    15. okt 2017

    @derdia nejde o sudenie, je to ale realita. Imigrant ti znasilni dceru, to je ok, lebo usiel zo svojej krajiny za lepsim zivotom?

    15. okt 2017

    @minuskad a to co tu trepes?vy tu viete len utocit...ked si taka vsemohuca tak to vyries skutkami a nie trapnimy recami.A vsetkym nam ukaz aka si sikovna...snad aspon taka aka si mudra.

    15. okt 2017

    @minuskad a ak si to nepochopila...ja nepodporujem kriminalitu, najdu sa tam zli tak ako aj medzi nami...co v nasich vazniciach sedia migranti?Ja som len napisala,ze mame byt vdacni kym sme...a nic ine.A ze kazdy z nas mohol byt na ich mieste...su aj taki co utekaju za paniazmi,ale mnohi aj za pokojom.A radsej budu v stanoch a taboroch ako zvery ako keby mali ostat tam...najskor kracaj v ich slapajach a potom sem pis to co pises...

    15. okt 2017

    @derdia ale o kriminalite prave tento status je, ak si to nepochopila, skus si ho precitat este raz.

    15. okt 2017

    @derdia a inac, utocis jedine ty, pretoze ja som nikde nepisala, ze nesuhlasim s tym, aby ludia, kt.to potrebuju neboli prichyleni v inych statoch. Nesuhlasim jedine s tym, ze za ohavne ciny nie su spravodlivo potrestani len na zaklade ich pristahovaleckeho statusu. Co pise ak v autorkinom statuse.

    15. okt 2017

    @derdia štatút utečenca začína byť niečo ako výsada. Ja by som ich tu nepustila. Pozri sa, akú spúšť za sebou zanechávajú. Pozri sa na tie zdemolované záchytné tábory, na to vyčíňanie. Možno je môj postoj odsúdenia hodný, ale stojím si za tým. Nemajú tu čo robiť. Už len kôli tomu, že ak je situácia v ich krajine aká je, prečo neostanú v prvej bezpečnej krajine pre nich, ale hľadajú cestičky ako sa dostať do krajín s výhodným sociálnym systémom? Prečo im štát prideľuje byty, majú kvóty na školné, nákup potravín a podobné sociálne výhody a pritom sa štát nedokáže postarať o svojích občanov. A čo dostane štát? Bordel, nič iné. Videla si niekedy reportáže z tých táborov? Do plaču. A zrejme nie v zmysle, na ktorý narážaš ty...
    Ako hovorím, ak trpím a bojím sa o život, utekám, ale nie vypočítavo hľadám niekoho, kto sa o mňa dokáže čo najlepšie postarať...
    Ja by som bola rada, keby mi niekto dal štatút utečenca. Určite by som sa mala lepšie ako teraz.

    15. okt 2017

    @lubka484 ved jasne ja viem,ze mate pravdu v niecom....len ja ich nechcem odsudzovat,len z toho dovodu,ze by som nechcela byt na ich mieste...ale viem,ze mate pravdu.

    15. okt 2017