nelinkabublinka
2. jan 2018
318 

Ako Simonka Pampersky testovala...

V krajine, kde sa linecké lepili a medovníky zdobili, sem tam orechové zhoreli, žila raz dievčinka menom Simonka. V čase vianočnom jej prdelka ružovučká ako púčik a jemučká ako marcipán testovala plienky Pampers Premium Care (3).

Hoc úvod našej recenzie znie ako z rozprávky, začiatok testovania sa podobal skôr na thriler. Po prebdenej noci sa mamička, po odprevadení staršej sestričky do škôlky, schúlila do ešte stále teplučkých perín vedľa Simonky. Keď v tom ju strhne zlá predtucha z polospánku. Kuriér! Dnes mal kuriér priniesť balík! Šmátra po mobile a tam 2 neprijaté hovory! Tichý režim! Bastriguly! Volám naspäť, raz, dvakrát. Nič! O minútu zvoní mobil späť a misia zmeškaný hovor je úspešne ukončená a balík na ceste ku nám.

Priznám sa, že Pampersky poznám. A aj som ich používala. Aj pri prvej, aj pri druhej dcérke, boli práve tieto plienky tie, ktoré som kúpila na prvé týždne. Viete ako sa vraví, na začiatku aj na konci života chcete dopriať to najlepšie. Bola som spokojná. Ďalšie čísla som však kúpila lacnejšie, inej značky. Myslela som si, že už to nemusím tak prežívať, riťku precitlivelú nemá, stačia jej aj obyčajnejšie plienky. No začali nás stretávať kadodenné nehody. Dvakrát, niekedy trikrát za deň bola malá precikaná, aj keď plienka nebola ani zďaleka plná. Začalo ma to štvať. A to riade. Už beztak som prala pri dvoch deťoch každý deň, ale 3x denne nakomplet precikaná garderóba mi to všetko ešte viac komplikovala. V tom čase som zbadala výzvu na prihlásenie sa na testovanie Pampers Premium Care. Bola som zvedavá, či je chyba v plienkach alebo má dcéra také mega turbo precikávacie schopnosti. 

Balík ako svet otváram s nedočkavosťou dieťaťa. Som zvedavá, ako sa pleskli po vačku a koľko tých plienok vlastne dostaneme. Na dne krabice čakali dva 80 kusové balíky. Klobúk dolu. Za 2 týždne minúť 160 plienok je asi nemožné. To by som musela mať doma asi polievacie autíčko namiesto dieťaťa. Uznanlivo kývam hlavou a otváram prvé balenie.

Privoniam. Nie moc pekná vôňa. Typická pampersková, ktorá sa mi však spája s najkrajšími chvíľami v živote. Vždy keď ucítim tieto plienky, v mysli sa mi pripomenú prvé dni s mojimi babami. Poznáte to. Tie asociácie, ktoré vám privedú niekoré vône. Jeden parfem vonia ako vaša prvá pusa. Pach benzínu pripomenie výlety, ktoré ste podnikli so starýcmi rodičmi na dedkovej MBéčke. Vôňa ihličia privolá spomienky na neforemnú borovicu uprostred obývačky, ktorá však bola najkrajším stromčekom, lebo sa v jeho ozdobách odrážali šťastné detské oči (Nejako som to s tými spomienkami prehnala). No ale presne takéto dačo cítim, keď si privoniam k Pamerskám. 

Plienky sú na dotyk jemné, zvnútra je priedušná sieťka a po okrajoch typické volániky, ktoré majú udržať všetok obsah vo vnútri. Obrázok vpredu oceňoval môj muž, ktorý sa veľmi rýchlo zorientoval, čo ide dopredu a čo dozadu. Žlté zalepovacie pásiky držia dobre a dajú sa opätovne prelepovať.  Zvovnku sa plienkou tiahne žltý pásik, ktorý sa pri pocikaní sfarbí namodro. Myslím, že je to fajn vec pre prvorodičky a pre oteckov. Kedy ľahko nakuknú pod oblečenie a modrý pásik im napovie, či je potrebné dieťa prebaliť alebo nie. Skúsenejšie mamičky to už majú v rukách. Stačí jeden "omak" a už cítiť, že zadoček je akosi moc 3D a je potrebné plienku vymeniť. Tá vydrží určite viac, ako jedno cvrknutie, ktoré však keď je dobre mierené, pásik zafarbí. 

Aby som nadviazala na vyššie spomenuté ponosy na nemenovanú značku plienok, začatím testovnia Pampers, precikávanie x-krát denne prestalo. Plienky sedeli dcérke ako uliate. Posledné dni Simonka spinkáva cca od polnoci do 9 hodiny rána s kratučkým dojčením počas spánku uprostred noci. Ako som už spomínala pod príspevkami vo svojom blogu, radšej si odkusnem ruku, ako budiť spiace dieťa. Ak by bola nespokojná, vie mi to dať hlasno najavo. Keď papá v noci málinko, plienka nie je až tak strašne precikaná. Málo, či moc, tak či tak je pokožka vystavená moču. Nedovolila by som si taký luxus, neprebalovať ju tak dlhú dobu, keby jej to spôsobovalo nejaké problémy. Skutočne spinká krásne celú noc, spokojná a ráno má zadoček pekný ružovučký, bez akýchkoľvek defektov, vyrážok, zaparenín. Podotýkam, že nepoužívam žiadne krémy a púdre. Len ak sa jej zaparenina začína tvoriť, čo bolo iba zopár raz.  Inak sa obdobnej kozmetike vyhýbam.

Za 2 testovacie týždne sa precikala 2x a to bolo skôr mojou vinou, že som sa pozabudla a neprebalila ju včas. Plienky aj keď boli veľmi plné, mi toľko nesmrdeli. Podobne to bolo s kakaním. Keďže moje dieťa kaká raz za deň, či dokonca raz za dva dni, je to nálož. A tú ani Pampersky nevedeli vždy prežiť. Stalo sa asi 3x za tie 2 testovacie týždne, že plienku prekakala. 

Zhrnuté podčiarknuté. Mňa Pampers Premium Care presvedčili, že za vyššou cenou je aj vyššia kvalita. Určite aj po spotrebovaní "testovacej" vzorky kúpim túto značku. Čítala som rôzne diskusie na tému "Nové Pampersky" a neboli príliš pozitívne. Nechápem však prečo sa táto antikampaň rozprúdila. Nepostrehla som žiadne "drolenie" (okrem jedného razu, po celonočnej záťaži), sieťka sa nelepí ani netrhá (a to som jednu omylom oprala v pračke na 1000 otáčok), nevyskytla sa žiadna alergická reakcia, "smrdia" ako plienky a určite mi je to príjemnejšie ako 3 kilá parfumov.

Pampersky oporúčam všetkými desiatimi. A Simonka tiež. 

#test_pampers

Začni písať komentár...

Odošli