@crazylazymum Ja som tiež dlho robila lievance 😀 Wafle som robila asi 4x v živote.
@nelinkabublinka A máš nejaký overený recept?
@crazylazymum Vieš čo je to Lidl kuchyňa. Nejaké lievance s maslom, alebo tak nejak. Keď zadas do googlu, tak ti to vyhodí.
@nelinkabublinka Super, mám, ďakujem!
@paralela Neviem, aký je v tom rozdiel inak. Ale ten názov poznám aj ja. Neviem, či nie v recepte.
Vyrástla som tak, že každú sobotu bola na raňajky praženica z vajec, na obed halušky, v nedeľu vývar a pečené kura...niekto povie jednotvárne stále to isté...áno, ale nám to nevadilo
@v3rca11 pozerám že maškrtnikov je nás viac 😅
@marcellka32 kura bývalo aj u nás vzdy. A niekedy namiesto vývaru zeleninová 🤣
@crazylazymum áno sobotu na raňajky parky, alebo nateierka rybacia,... Na obed halusky, pirohy. V nedelu ráno praženica, alebo volské oko. Obed vždy vyvar, rezne, prírodné mäso, kaša, ryža, hranolky, kacka, kapusta, knedle, pecene maso, kapusta, zemiakový knedlík..... Ráno koláč, babovka..
@ritalein super. Aspoň je to pestrejšie. Musím aj ja skúsit nejake iné recepty
Ešte mi napadlo, aby to nevyzeralo len maškrtne.
Každú sobotu rano ideme spolu, alebo len manžel do obchodu nakúpit čerstvé žemle, ovocie zeleninu a pod. A raňajkujeme spolu. Žemle nachystame, nakrajame rajčiny,papriku, mozzarellu či aj iný syr alebo nite, reďkovky ak je aj mlada cibuĺka. Mňam 😊
A vývar teda buď sobota/nedela ako víde
@v3rca11 to sú krásne zvyky. Take teplo domova to vo mne evokuje

U nás rovnako, cez víkend nesmú chýbať lievance, s ovocím, šľahačkou a javorovým sirupom. A veeeeľa ovocia!