icon
avatar
nesvadbovo
30. jan 2018
310 

Čokoládovo-mandľové pokušenie s bobuľovým ovocím

Tento koláčisko, to vám je láska na prvý pohľad. Teda, hlavne na prvý skus.

Vznikol veľmi jednoducho. Mraznička už praskala vo švíkoch, a keďže radšej niečo upečiem, ako uvarím, pohľad mi upútalo ovocie nazbierané v lete u tatina v záhradke.

Vybrala som teda kyslasté červené ríbezle a pridala maliny a čučoriedky. Takéto ovocie sa skvele dopĺňa s chuťou čokolády. Ale aby koláč nebol príliš ťažký, rozhodla som sa jeho chuť vyvážiť mandľovými kôpkami. A poviem vám, stojí za to, veď vyskúšajte 🙂

Na pracovnú dosku si vytiahnite:

Na čokoládový korpus:

  •  2 väčšie vajcia
  • 100 g trstinového hnedého cukru od #korunny
  • 80 g horkej čokolády
  • 40 g masla
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 90 g hladkej múky
  • 25 g kakaa
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Na mandľové cesto:

  • 80 g práškového cukru od #korunny
  • 80 g masla
  • 100 g mandľovej múčky

+300g  mrazeného ovocia

Začnite tým, že si vyberiete ovocie z mrazničky (teda ak nie je leto a nemáte čerstvé suroviny). Je lepšie, keď sa rozmrazí a stečie z neho šťava, aby sa koláč dal krájať a servírovať.

Pokračujte mandľovým cestom. V mikrovlnke roztopte maslo a pridajte cukor a mandľovú múku. Odložte do chladničky.

Pokračujte čokoládovým cestom. V mikrovlnke rozpustite maslo s čokoládou. Kým chladne, v mixéri miešajte vajcia s cukrom aspoň 3 minútky. Pridajte mierne vychladnutú čokoládu s maslom a jogurt, poriadne premiešajte. Ako poslednú pridajte zmes múky, kakaa a kypriaceho prášku. Miešajte iba kým sa suroviny nespoja.

Vyberte si formu s priemerom 26-28 cm. Formu buď vymastite maslom a posypte múkou, alebo použite papier na pečenie. 

Do formy vlejte čokoládové cesto a naň položte kôpky mandľovej zmesi a navrch pridajte ovocie.

Dajte piecť do rúry rozohriatej na 180 stupňov. Koláčiku to trvá cca 50 minút.

A to je všetko, už len vychutnať si ho so skvelou spoločnosťou 🙂

avatar

mandlove kopky su povinne? 🙂 to by som asi nedala, lebo nemam mandlovu mucku, ale myslis ze by to fungovalo aj bez toho?

Odpovedz
3. feb 2018
avatar

@sasienka1 nie, nie su povinne 🙂 To len ja nie som velmi cokoladova, tak tu chut potrebujem vzdy nejako vyvazit. Ak nemas mandlovu muku, mozes pouzit aj creamcheese s cukrom a citronom, tvaroh, kusky bielej cokolady, oriesky, alebo uplne vynechat a nechat to na cokoladu s ovocim 😉

Odpovedz
4. feb 2018
avatar

prosim vas tato forma je aka velka?

Odpovedz
18. mar 2018
avatar

@zuzkatomkova ahoj, pouzila som formu s priemerom 26cm. V tomto pripade je lepsie pouzit vacsi priemer, aby bol kolacik nizsi. Bude uzasne stavnaty.

Odpovedz
18. mar 2018
avatar
Odpovedz
18. mar 2018

Začni písať komentár...

sticker
Odošli