Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
a uvidíš všetky príspevky!
nesvadbovo AMBASÁDORKA
Dnes o 09:11
Ja upratujem kupelnu, M. si ide svoje :sweat_smile:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
Dnes o 07:15
Priraďovačka za #srdiecka :heart:

Pravidlá sú jednoduché, priraďte k týmto dobrotám, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou Vianoc, správne obrázky :slight_smile:


A: Kremrole 

B: Linecké pečivo
C: Vanilkové rožky

Krásne ráno prajem spolu s #korunny :heart_eyes:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
Včera o 18:14
Jedlé darčeky - Mikuláš   Nový 13 fotiek
nesvadbovo AMBASÁDORKA
Včera o 13:14
Všade dobre, doma najlepšie! Platí to aj u vás?

A hoci ja milujem cestovanie a návšetvy, vždy sa potom teším na tú našu domácu pohodu, kde mám všetko, čo potrebujem a na svojom mieste :slight_smile:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
12. nov 2018
Napisal mi spoluziak zo strednej po 10 rokoch zrazu na meniny.
Zablikala mi kontrolka.
Opravnene - uz mam ponuku robit financnu poradkynu :flushed::sweat_smile:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
12. nov 2018
Na žiaden foodstyling nebol čas, hlad je hlad :sweat_smile: Inak, ja vždy obdivujem všetkých blogerov, ktorí dokážu hodinu stajlovať všetky rekvizity okolo, ďalšiu polhodinu jedlo na tanieri a potom, keď usadnú k stolu, už je všetko studené. Keď u mňa nastúpi hlad, všetko ide bokom a fotiť môžem tak akurát vylízaný tanier :joy:

#korunny
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
11. nov 2018
Na to, ako sa dušujem, že torty nepečiem, sa ich za poslednú dobu celkom nazbieralo :slight_smile:

Toto je najnovší prírastok - narodeninová s brownie korpusmi, jahodovo-banánovou náplňou a mascarpone-tvarohovým krémom.

#korunny
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
10. nov 2018
Poznáte trinástu čakru? My tak doma voláme ten pocit, keď ste po obede, brucho plné na prasknutie, ale stále sa vám žiada niečo sladké.

My sme ju dnes umlčali tým najjednoduchším dezertom a ja som aspoň spotrebovala poslednú zmrzlinu v mrazničke.

Tak, už sme spokojní a môžeme vyraziť do prírody, keď je tak krásne :heart_eyes:

#korunny
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
10. nov 2018
Víkendy sú také malé sviatky, kedy sme všetci opäť spolu. A to si zaslúži aspoň takú malú oslavu v podobe super raňajok :heart:️ U nás dnes lievance s kyslou smotanou a zaváranými černicami od mojej svokry.

Majte krásny víkend :heart_eyes:

#korunny
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
9. nov 2018 Čítané 31x

Pred odpaľovaným cestom mám veľký rešpekt. Myslím, že som ho zdedila po mojej mame, ktorá asi 10 rokov hovorila o tom, ako ide upiecť venčeky veterníky a nepamätám si, že by ich naozaj niekedy urobila :slight_smile: Zato mala v šuflíku asi 5 receptov odpísaných od kolegýň a ďalších 10 vystrihnutých z časopisov (pamätáte si ešte, aké to bolo, keď neboli internety? :slight_smile: ).

A tak sa musím vždy dlho odhodlávať, kým sa do pečenia skutočne pustím a pred rúrou postávam ako nervózny študent čakajúci na výsledok štátnic. Tieto sú však mimoriadne podarené, a tak sa s vami môžem podeliť o recept :slight_smile:

Pripravte si:

  • 125ml vody
  • 50g masla
  • štipka soli
  • 100g hladkej múky
  • 2 väčšie vajcia

Na náplň:

  • 2 lyžice mrazených malín
  • lyžica kryštálového cukru od #korunny
  • 100ml šľahačky
  • lyžiča práškového cukru od #korunny

Na omáčku:

  • 100g mrazeného ovocia (použila som zmes malín, černíc a čučoriedok)
  • kryštálový cukor od #korunny podľa chuti a typu ovocia

Začnite prípravou odpaľovaného cesta. Vodu spolu s maslom a soľou zohrievajte, kým sa maslo nerozpustí a celá zmes nezačne vrieť. Prisypte celú múku a miešajte, kým sa časť tekutiny neodparí a nezačne sa odliepať od stien hrnca.

Presuňte do nádoby, v ktorej budete miešať finálne cesto a nechajte úplne vychladnúť. V miske zľahka rozmiešajte vajíčka. Zapnite mixér s cestom a veľmi pomaličky prilievajte vajíčka.

Osobne radšej prilievam vajíčka rozmiešané a nie celé, pretože niekedy sú väčšie, inokedy menšie a keď ich raz pridáte priveľa, dopiekli ste. Raz sa mi dokonca stalo, že som musela rozkepnúť ešte tretie vajíčko, lebo cesto bolo stále tuhé, ale to boli skutočne menšie vajcia. 

Výsledkom vašej snahy by malo byť cesto polotuhej konzistencie, ako sa hovorí, také "akurát" :slight_smile:

Presuňte ho do zdobiaceho vrecka s hladkou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie striekajte kopčeky vysoké cca 2 cm. 

Vložte do rúry vyhriatej na 200°C a pečte približne 15 minút, kým nezozlatnú. 

Pravidlo číslo jeden pri odpaľovanom ceste: nikdy neotvárajte rúru, kým nebudú upečené. Spľasnú a vy máte po dezerte!

Ale vy ste šikovné a iste ste ich upiekli na jednotku! A tak môžeme ísť plniť. Teda, vlastne najskôr si musíme pripraviť náplň.

Maliny spolu s cukrom rozpustite v mikrovlnke. Kým vychladnú, v mixéri ušľahajte smotanu spolu s práškovým cukrom na šľahačku. Nakoniec do nej pridajte malinovú zmes, ktorú ste prepasírovali cez sitko. Došľahajte na tuhý krém.

Do vychladnutých profiteroliek zospodu urobte malú dierku a pomocou cukrárskej špičky do nich nastriekajte pripravený krém. Vložte ich do chladničky, kým pripravíte coulis.

Coulis, alebo omáčku, urobíte veľmi rýchlo a jednoducho. Stačí v hrnci rozpustiť a zohrievať mrazené ovocie s cukrom, kým nepustí šťavu (môžete si na začiatku pomôcť lyžicou vody) a neprehreje sa. Ideálne je, keď sa ovocie úplne nerozpustí a zachová si svoju štruktúru.

Na tanier naservírujte ešte teplé coulis a pridajte vychladené profiteroles.

Ja som tie svoje ešte poliala bielou čokoládou a posypala mandľami. A, veru, vôbec im to neuškodilo, skôr naopak :slight_smile:

Čítaj celý článok
nesvadbovo AMBASÁDORKA
9. nov 2018
Tie najkrajšie kytičky sú z čistej lásky. Táto napríklad od našej trojročnej neterky :heart:

A že ešte aj ladí s mojím obľúbeným kreslom, to je už úplná dokonalosť :slight_smile:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
9. nov 2018
U nás dnes od rána čulý pracovný ruch :wink:

#korunny
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
8. nov 2018
Zaručený spôsob ako od seba odohnať dieťa?

"M., daj mi pusu!"

A už uteká a strašne sa pritom smeje :sweat_smile:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
8. nov 2018
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
7. nov 2018
Priprava na obdobie dazdov v plnom prude, alebo ako si M. na gumaky privykala :relaxed:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
7. nov 2018
A akú dobrotu ste si po obede dopriali vy? :heart_eyes:

#korunny
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
7. nov 2018
Krásne ráno :heart_eyes:

#korunny
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
6. nov 2018
Silno zvažujem, že napíšem mail výrobcovi našej podlahy. Zaujímalo by ma, aké korenie do nich pridávajú, keď z nich všetko chutí o toľko lepšie :sweat_smile:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
6. nov 2018
Keď je jeseň, ale vonku sa dá chodiť v krátkom rukáve, tak obed vyzerá napríklad aj takto. Jesenná pečená tekvica s ľahkým letným šalátom s medovo-horčicovou zálievkou :heart_eyes:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
6. nov 2018
To je tento týždeň už druhé "lízatko", ktoré skončilo v koši. Už mám doma iba jedno, tak ho chránim ako oko v hlave. Ja bez tohto silikónového pomocníka proste neviem existovať.

Aké náčinie v kuchyni musíte mať vy? Odpovede odmením srdiečkami :slight_smile:

#korunny #srdiecka
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
5. nov 2018
Doma všetko porobené, M. spinká a vonku je prekrásne. Takže najbližšie (pevne verím!) dve hodiny len ja, terasa, slnko a táto kniha, kvôli ktorej som o polnoci musela pre istotu skontrolovať všetky okná a dvere :sweat_smile:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
Správa bola zmenená 3. nov 2018
Prišli k nám švagrovci s dvomi deťmi. Aj by som to popísala obšírnejšie, ale myslím, že tornádo v dome to dokonale vystihuje :sweat_smile: Aj tak, mať rodinu, ktorú milujete, to je najviac :heart:️ (a to, že tri kusy pod tri roky konečne "už" spia tiež nie je na zahodenie :thumbsup: )
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
2. nov 2018
Keď do Mikulova prídete neplánovane tesne pred západom slnka, tak sa vám naskytne napríklad aj takýto pohľad :heart:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
2. nov 2018
U nás dnes takto. Stôl presunutý pod okno, aby som využila ten vzácny (a žiaľ tak krátky) čas, kedy M. spí a mám k dispozícii denné svetlo na fotenie.

Ak uhádnete, prečo má stôl pod nohami tie handry, máte u mňa 10 srdiečok :slight_smile:

A ako sa pred víkendom zabávate vy?

#korunny #srdiecka
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
1. nov 2018
Také trochu tematické čítanie k dnešnému sviatku. Čo po nás zostane? Alebo čo vlastne sme, keď odhodíme všetko to svetské "pozlátko"? :heart:

https://komentare.hnonline.sk/komentare/1751317...
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
31. okt 2018
Priraďovačka za tri #srdiecka :heart:

Pravidlá sú jednoduché, priraďte k týmto dobrotám, ktoré sú plné nie len cukru, ale aj dokonalej chuti, správne obrázky :slight_smile:


A: Pasteis de nata 

B: Profiteroles
C: Sacher

Krásne ráno prajem spolu s #korunny :heart_eyes:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
30. okt 2018
No, fukalo dnes. Trosku :sweat_smile:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
30. okt 2018
Po vcerajsej hlucnej Viedni plnej turistov, je dnesne rano uprostred vinic ako z rozpravky. Sice nas asi odfukne, ale je tu nadherne :heart_eyes:
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
Správa bola zmenená 29. okt 2018
Také mega čokoládové cookies po obede niekdy nie sú zlé :heart_eyes:

#korunny
Zobraz celú správu
nesvadbovo AMBASÁDORKA
29. okt 2018 Čítané 348x vybrali sme

Brownies je jeden z tých dezertov, ktoré málokto odmietne. Lahodný, vláčny, šťavnatý, plný čokolády.. Okej, prestávam opisovať, lebo som začala okamžite slintať :slight_smile:

A keď do nich pridáte pomaranč, posuniete ich o úroveň vyššie. Skrátka im dodajú tú správnu "šťavu". Ja som išla ešte o kúsok ďalej a pridala aj granátové jablko, teda semiačka z neho.

Popravde, toto nemusí vyhovovať každému (ani mne to úplne nesedelo), ale zas niektorým z hostí tie semiačka a chrumkanie v inak vláčnej konzistencii mimoriadne chutili. 

Takže ak nie ste úplne na experimenty, urobte si iba základ s pomarančovou šťavou. A ak sa nebojíte, pridajte aj granátové jablko a dajte mi vedieť, či ste skôr za alebo proti :slight_smile:

  • 170g masla
  • 170g horkej čokolády
  • 90g kryštálového cukru od #korunny
  • šťava z jedného pomaranča
  • 3 vajcia
  • 110g hladkej múky
  • lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • pomarančová kôra
  • zrniečka z jedného granátového jablka

V mikrovlnke (alebo vo vodnom kúpeli) roztopíme maslo spolu s čokoládou. Necháme trochu vychladnúť a primiešame cukor a pomarančovú šťavu. Následne po jednom primiešavame celé vajcia. 

V inej miske si zmiešame "suché" suroviny a tie postupne primiešame k čokoládovej zmesi.

Śtvorcovú formu s dĺžkou 20cm vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej pripravenú zmes, ktorú môžeme posypať granátovým jablkom. Pečieme v rúre pri teplote 170°C cca 25-30 minút. 

Koláčik sa bude zdať nedopečený, podobne ako cheesecake. Avšak toto je jeho čaro. Vyberte ho z rúry, nechajte vychladnúť a následne aspoň na pár hodín do chladničky, aby pekne stuhol.

Čítaj celý článok
Strana
z 20
Predošlá Strana
z 20
Ďalšia