icon
avatar
nesvadbovo
14. jan 2018
658 

Cuketovo-mrkvové muffinky

Ako to už v novom roku býva, snažíme sa aj u nás doma naskočiť na zdravú vlnu, ktorá nám cez Vianoce trošku utiekla.

Ale keďže máme radi sladké a zastávame názor, že pri vyváženom životnom štýle si ho dopriať môžme, pečie sa u nás pravidelne.

Avšak snažím sa pripraviť aspoň čas od času nejaké zdravšie alternatívy, a to tieto muffinky dokonale spĺňajú.

Vďaka zelenine v ceste sú šťavnaté, sladučké a pri skladovaní v chlade aj dlhšie vydržia čerstvé. Tak zahoďte zeleninové predsudky a vyskúšajte ich, sľubujem vám, budete sa k nim často vracať 🙂

Na sladkú bodku za obedom si na stôl vyložte:

  • pol šálky trstinového cukru od #korunny
  • 2 veľké vajcia
  • pol šálky oleja
  • jeden a pol šálky špaldovej múky (hladkej alebo polohrubej)
  • veľká lyžica škorice
  • 1 a pol lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 3 mrkvy
  • pol cukety

V mise robota šľahajte vajcia s cukrom aspoň 3 minúty. Postupne prilejte olej a pridávajte múku, do ktorej ste vmiešali škoricu, soľ a kypriaci prášok.

Keď sa cesto spojí, ručne primiešajte mrkvu a cuketu.

Hotovka. Teraz cestom naplňte 12 muffinkových košíčkov. 

Ja muffinky vždy pečiem prvých 5 minút na 250 stupňov, aby pekne narástli. Potom teplotu znížim na 170 stupňov a dopekám ešte cca 15 minút, alebo kým špáradlový test neukáže, že sú hotové.

A ak máte extra mlsnú, odporúčam ozdobiť ich aj výborným kyslo-sladkým krémom, ktorý sa s chuťou muffiniek vynikajúco dopĺňa.

Potrebovať budete:

  • krémový syr (cream cheese - kupujem v Lidl)
  • práškový cukor od #korunny
  • citrónovú šťavu

Len všetko spolu zmiešajte, kým nebude pre vás chuť kyslého a sladkého dostatočne vyvážená 🙂

A to je všetko. U nás ani nevydržali do druhého dňa. Prekvapila nás švagriná s rodinkou a bolo po nich. A presne na tom stroskotal aj plán nafotiť ich pri dennom svetle ešte raz 🙂

Krásny víkend vám želám, Simona

Začni písať komentár...

sticker
Odošli