Cuketovo-mrkvové muffinky
Ako to už v novom roku býva, snažíme sa aj u nás doma naskočiť na zdravú vlnu, ktorá nám cez Vianoce trošku utiekla.
Ale keďže máme radi sladké a zastávame názor, že pri vyváženom životnom štýle si ho dopriať môžme, pečie sa u nás pravidelne.
Avšak snažím sa pripraviť aspoň čas od času nejaké zdravšie alternatívy, a to tieto muffinky dokonale spĺňajú.
Vďaka zelenine v ceste sú šťavnaté, sladučké a pri skladovaní v chlade aj dlhšie vydržia čerstvé. Tak zahoďte zeleninové predsudky a vyskúšajte ich, sľubujem vám, budete sa k nim často vracať 🙂

Na sladkú bodku za obedom si na stôl vyložte:
- pol šálky trstinového cukru od #korunny
- 2 veľké vajcia
- pol šálky oleja
- jeden a pol šálky špaldovej múky (hladkej alebo polohrubej)
- veľká lyžica škorice
- 1 a pol lyžičky kypriaceho prášku
- štipka soli
- 3 mrkvy
- pol cukety
V mise robota šľahajte vajcia s cukrom aspoň 3 minúty. Postupne prilejte olej a pridávajte múku, do ktorej ste vmiešali škoricu, soľ a kypriaci prášok.
Keď sa cesto spojí, ručne primiešajte mrkvu a cuketu.
Hotovka. Teraz cestom naplňte 12 muffinkových košíčkov.
Ja muffinky vždy pečiem prvých 5 minút na 250 stupňov, aby pekne narástli. Potom teplotu znížim na 170 stupňov a dopekám ešte cca 15 minút, alebo kým špáradlový test neukáže, že sú hotové.
A ak máte extra mlsnú, odporúčam ozdobiť ich aj výborným kyslo-sladkým krémom, ktorý sa s chuťou muffiniek vynikajúco dopĺňa.
Potrebovať budete:
- krémový syr (cream cheese - kupujem v Lidl)
- práškový cukor od #korunny
- citrónovú šťavu
Len všetko spolu zmiešajte, kým nebude pre vás chuť kyslého a sladkého dostatočne vyvážená 🙂
A to je všetko. U nás ani nevydržali do druhého dňa. Prekvapila nás švagriná s rodinkou a bolo po nich. A presne na tom stroskotal aj plán nafotiť ich pri dennom svetle ešte raz 🙂
Krásny víkend vám želám, Simona
Odporúčame
Začni písať komentár...

