icon
avatar
nesvadbovo
26. júl 2018
221 

Jablkovo-mrveničkový cheesecake

Pamätám si, keď v Bratislave otvorili Shtoora. (Asi) prvú kaviareň, ktorá prišla s konceptom vlastných koláčikov, limonád, dobrej kávy, domáckeho prostredia a príjemnej hudby. Skrátka to, čo už dnes nájdete na každom rohu. V tom čase som bývala na intráku a mala som na izbe "načierno" dvojplatničku a o rúre som mohla snívať. 

Takže som sa snažila si tam naplánovať všetky doučká a stretnutia, ktorými som si privyrábala. Nebudem klamať, hlavným dôvodom boli ich cheesecaky, ktoré boli skrátka peckové a nedalo sa im odolať. 

Dnes už do Shtoora nechodievam (bola som tam s kamoškou pred vyše rokom a veru tá atmosféra bola úplne iná, taká smutná), a tak som si musela pomôcť doma. A aby ste si príjemnú kávičkovú atmosféru vedeli vytvoriť tiež, spísala som tento recept aj pre vás. Lebo šťastie treba investovať, nenechávať si ho pre seba 😍

Potrebovať budete:

  • 200g maslových sušienok
  • 100g masla
  • 500g mascarpone
  • 100g-150 kryštálového cukru #korunny
  • 1 jablko
  • 50g masla 
  • 3PL kryštálového cukru #korunny
  • 3PL mandľovej múky
  • 2PL polohrubej múky
  • pol lyžičky škorice
  • mandľové lupienky

V miske zmiešame rozpustené maslo (100g) s pomletými sušienkami. Túto hmotu natlačíme na dno koláčovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do chladničky, kým pripravíme plnku.

Na plnku zmiešame mascarpone s cukrom (množstvo je potrebné regulovať podľa vlastnej chuti - niekto má rád sladšie, niekto menej). 

Jablko ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky.

Zmiešaním masla (50g) izbovej teploty, múk, škorice a cukru (3PL) vytvoríme mrveničku. 

Na sušienkový korpus nalejeme mascarpone krém, navrch naukladáme na celú plochu nakrájané jabĺčka a na ne rovnomerne nasypeme mrveničku. Na záver pridáme mandľové plátky.

Dáme piecť do rúry na teplotu 160°C na cca hodinu. Potom zvýšime teplotu na 180°C, zapneme aj ventilátor a necháme ešte 5-10 minút piecť, aby mrvenička správne schrumkavela. 

Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vložíme do chladničky stuhnúť ideálne počas noci. 

Začni písať komentár...

sticker
Odošli