Mandľové tartaletky s černicami
Ani neviem, čo k tomuto koláčiku napísať. Vznikol náhodne, počas dlllllllhého daždivého dňa. Zo zvyšku krehkého cesta a pár černíc... Rozmýšľala som, čím chuť sladko-kyslých černíc doplniť. Tvaroh? Mascarpone? Kyslá smotana? Nie je zlé, ale nič z toho som v chladničke nemala 🙂
A tak som prekutrala špajzu, vytiahla mandľovú múku a skvelý dezert bol na stole. Môj muž sa zalizoval až za ušami a ja som na tom nebola inak 🙂 Super kombinácia chutí s minimom surovín. To chceš!

- krehké cesto minula som asi štvrtinu tejto dávky: (https://www.modrykonik.sk/blog/nesvadbovo/article/zakladne-recepty-krehke-cesto-guigsb/)
- 50g mandľovej múky
- 50g masla
- 50g kryštálového cukru od #korunny plus cca lyžica na posypanie
- černice
- mandľové lupienky
Cesto pripravte podľa receptu, vyvaľkajte a vysteľte ním formu (ja som použila dve väčšie tartaletkové formy). Do cesta pomocou vidličky urobte pár "dierok".
V miske zmiešajte mandľovú múku, rozpustené maslo a cukor a vytvorte pastu. Túto rovnomerne rozotrite na tartaletky.
Na takto pripravené tartaletky navrstvite černice, posypte madľovými lupienkami a ešte trochu pocukrujte (hlavne, ak máte kyslejšie černice).
Pečte v rúre rozohriatej na 170 stupňov približne 40-50 minút (kým nebudú okraje cesta viditeľne upečené).
P.S.: Cesto na tartaletky môžete predpiecť, ale nie je to potrebné. Pekne sa upieklo aj s náplňou bez predpečenia.
Začni písať komentár...

