Mrkvový chlebík

Banánový chlebík je u nás už klasika. Vždy, keď máme doma prebytok banánov a niektoré sú už viac hnedé ako žlté, vyťahujem zo skrinky formu na chlebík a v priebehu pár minút vyčarujem chutné raňajky na pár dní.
Občas to chce ale zmenu a tento mrkvový chlebík je mu viac ako slušným konkurentom. Navyše v sebe skrýva lahodnú sladučkú a osviežujúcu krémovú vrstvu, ktorá ho povyšuje z raňajok na dezert. A keďže mrkva je zdravá a je jej tam požehnane, pokojne si môžete dopriať ešte jeden kúsok navyše 🙂
- 2 vajíčka
- 200g kryštálového cukru od #korunny
- 350g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 300ml plnotučného mlieka
- 350g mrkvy
- lyžička vanilkového extraktu
- lyžica oleja
- 200g cream cheese (alebo mascarpone/lučina/bánovecká)
- púdrový cukor od #korunny podľa chuti (cca 50g)
- dve hrste vlašských orieškov na posypanie
Celé vajcia miešajte s cukrom do peny. V jednej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a v druhej mlieko s olejom a vanilkovým extraktom. Postupne obe zmesi na striedačku pridávajte k vaječnej pene, kým sa suroviny nespoja. Na záver už iba ručne pridajte najemno nastrúhanú mrkvu.
Cream cheese zmiešajte s cukrom.
Do formy na biskupský chlebík vlejte polovicu cesta. Na toto cesto pomocou lyžice navrstvite cream cheese plnku. Navrch nalejte zvyšok cesta a posypte nasekanými vlašskými orieškami.
Pečte v rúre vyhriatej na 180°C približne 50 minút.


Začni písať komentár...


.