icon
avatar
nesvadbovo
3. mar 2019
336 

Mrkvový chlebík

Banánový chlebík je u nás už klasika. Vždy, keď máme doma prebytok banánov a niektoré sú už viac hnedé ako žlté, vyťahujem zo skrinky formu na chlebík a v priebehu pár minút vyčarujem chutné raňajky na pár dní. 

Občas to chce ale zmenu a tento mrkvový chlebík je mu viac ako slušným konkurentom. Navyše v sebe skrýva lahodnú sladučkú a osviežujúcu krémovú vrstvu, ktorá ho povyšuje z raňajok na dezert. A keďže mrkva je zdravá a je jej tam požehnane, pokojne si môžete dopriať ešte jeden kúsok navyše 🙂

  • 2 vajíčka
  • 200g kryštálového cukru od #korunny
  • 350g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 300ml plnotučného mlieka
  • 350g mrkvy
  • lyžička vanilkového extraktu
  • lyžica oleja
  • 200g cream cheese (alebo mascarpone/lučina/bánovecká)
  • púdrový cukor od #korunny podľa chuti (cca 50g)
  • dve hrste vlašských orieškov na posypanie

Celé vajcia miešajte s cukrom do peny. V jednej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a v druhej mlieko s olejom a vanilkovým extraktom. Postupne obe zmesi na striedačku pridávajte k vaječnej pene, kým sa suroviny nespoja. Na záver už iba ručne pridajte najemno nastrúhanú mrkvu.

Cream cheese zmiešajte s cukrom.

Do formy na biskupský chlebík vlejte polovicu cesta. Na toto cesto pomocou lyžice navrstvite cream cheese plnku. Navrch nalejte zvyšok cesta a posypte nasekanými vlašskými orieškami.

Pečte v rúre vyhriatej na 180°C približne 50 minút.

avatar
Odpovedz
3. mar 2019

Začni písať komentár...

sticker
Odošli