(Ne)obyčajná bublanina
Leto je okrem všetkých ostatných úžasných vecí skvelé tým, že v záhradkách dozrieva množstvo skvelého ovocia. Je pravda, že najlepšie je zobkať si ho len tak čerstvé z kríka, ale ani v koláči, veru, nie je zlé.
Keď nemám veľa času na pečenie, vytiahnem "z rukáva" tútu bublaninu. Je šťavnatá, rýchlo hotová a čím viac ovocia na ňu navrstvíte, tým lepšie! A na druhý deň nemusíte vymýšľať, čo položíte na raňajky na stôl 🙂

- 170g trstinového cukru od #korunny
- 50g masla
- 50ml oleja
- 2 vajcia
- 100ml mlieka
- 150g hladkej špaldovej múky
- 50g celozrnnej špaldovej múky
- 2ČL prášku do pečiva
- štipka soli
- ovocie
V mixéri miešame cukor s maslom približne 5 minút. Pridáme olej a následne po jednom vajcia.
V inej miske zmiešame múky, prášok do pečiva a soľ.
Do mixéra postupne prilievame mlieko a suchú zmes. Miešame iba kým sa všetky suroviny nespoja.
Navrstvíme do tartovej formy a navrch naukladáme veeeeľa ovocia.
Pečieme v rúre rozohriatej na 160°C približne 50 minút.
Ak použijete kyslejšie ovocie, poprášte ho zľahka práškovým cukrom.
Ak chcete upiecť koláčik na klasický plech, suroviny vynásobte dvomi 🙂
Odporúčame
@blondiee83 upecie sa pekne, ona je skor taka nizsia (pri tomto mnozstve na tartovu formu je vysoka mozno 2-3 cm), takze sa pekne prepecie. Ja ked ju davam do rury, tak pomaly ani cesto nevidiet 🙂 Ale pri peceni cast ovocia padne nadol a aj vdaka rozpinaniu cesta po upeceni vyzera, akoby som na ovoci setrila 🙂
Začni písať komentár...


Upečie sa aj s veľkým množstvom ovocia? Mne sa pár krát stalo, že keď som to prehnala s ovocím, tak sa mi stred nedopiekol ☹ ☹ tak už radšej dávam menej a potom si ho naukladam vedľa koláča 😂😂