icon
avatar
nesvadbovo
19. júl 2018
470 

(Ne)obyčajná bublanina

Leto je okrem všetkých ostatných úžasných vecí skvelé tým, že v záhradkách dozrieva množstvo skvelého ovocia. Je pravda, že najlepšie je zobkať si ho len tak čerstvé z kríka, ale ani v koláči, veru, nie je zlé.

Keď nemám veľa času na pečenie, vytiahnem "z rukáva" tútu bublaninu. Je šťavnatá, rýchlo hotová a čím viac ovocia na ňu navrstvíte, tým lepšie! A na druhý deň nemusíte vymýšľať, čo položíte na raňajky na stôl 🙂

  • 170g trstinového cukru od #korunny
  • 50g masla
  • 50ml oleja
  • 2 vajcia
  • 100ml mlieka
  • 150g hladkej špaldovej múky
  • 50g celozrnnej špaldovej múky
  • 2ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • ovocie

V mixéri miešame cukor s maslom približne 5 minút. Pridáme olej a následne po jednom vajcia. 

V inej miske zmiešame múky, prášok do pečiva a soľ. 

Do mixéra postupne prilievame mlieko a suchú zmes. Miešame iba kým sa všetky suroviny nespoja.

Navrstvíme do tartovej formy a navrch naukladáme veeeeľa ovocia.

Pečieme v rúre rozohriatej na 160°C približne 50 minút.

Ak použijete kyslejšie ovocie, poprášte ho zľahka práškovým cukrom.

Ak chcete upiecť koláčik na klasický plech, suroviny vynásobte dvomi 🙂

avatar

Upečie sa aj s veľkým množstvom ovocia? Mne sa pár krát stalo, že keď som to prehnala s ovocím, tak sa mi stred nedopiekol ☹ ☹ tak už radšej dávam menej a potom si ho naukladam vedľa koláča 😂😂

Odpovedz
19. júl 2018
avatar

@blondiee83 upecie sa pekne, ona je skor taka nizsia (pri tomto mnozstve na tartovu formu je vysoka mozno 2-3 cm), takze sa pekne prepecie. Ja ked ju davam do rury, tak pomaly ani cesto nevidiet 🙂 Ale pri peceni cast ovocia padne nadol a aj vdaka rozpinaniu cesta po upeceni vyzera, akoby som na ovoci setrila 🙂

Odpovedz
19. júl 2018

Začni písať komentár...

sticker
Odošli