Pomarančové brownies s granátovým jablkom
Brownies je jeden z tých dezertov, ktoré málokto odmietne. Lahodný, vláčny, šťavnatý, plný čokolády.. Okej, prestávam opisovať, lebo som začala okamžite slintať 🙂
A keď do nich pridáte pomaranč, posuniete ich o úroveň vyššie. Skrátka im dodajú tú správnu "šťavu". Ja som išla ešte o kúsok ďalej a pridala aj granátové jablko, teda semiačka z neho.
Popravde, toto nemusí vyhovovať každému (ani mne to úplne nesedelo), ale zas niektorým z hostí tie semiačka a chrumkanie v inak vláčnej konzistencii mimoriadne chutili.
Takže ak nie ste úplne na experimenty, urobte si iba základ s pomarančovou šťavou. A ak sa nebojíte, pridajte aj granátové jablko a dajte mi vedieť, či ste skôr za alebo proti 🙂

- 170g masla
- 170g horkej čokolády
- 90g kryštálového cukru od #korunny
- šťava z jedného pomaranča
- 3 vajcia
- 110g hladkej múky
- lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- pomarančová kôra
- zrniečka z jedného granátového jablka

V mikrovlnke (alebo vo vodnom kúpeli) roztopíme maslo spolu s čokoládou. Necháme trochu vychladnúť a primiešame cukor a pomarančovú šťavu. Následne po jednom primiešavame celé vajcia.
V inej miske si zmiešame "suché" suroviny a tie postupne primiešame k čokoládovej zmesi.
Śtvorcovú formu s dĺžkou 20cm vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej pripravenú zmes, ktorú môžeme posypať granátovým jablkom. Pečieme v rúre pri teplote 170°C cca 25-30 minút.
Koláčik sa bude zdať nedopečený, podobne ako cheesecake. Avšak toto je jeho čaro. Vyberte ho z rúry, nechajte vychladnúť a následne aspoň na pár hodín do chladničky, aby pekne stuhol.


Odporúčame
Začni písať komentár...


