Slivkový koláčik s makom a mascarpone
Slivky pre mňa znamenajú taký pomalý koniec leta. Sú sladké, ale s jemne trpkým nádychom. A takto nejako to vnímam ja... Na tohtoročnú jeseň sa teším, lebo hoci mám teplo rada, štyridsiatky až tak veľmi nemusím. Nie, neznamená to, že celé leto frflem, že je teplo (čo iné by sme v lete mali čakať, no nie?), ale už sa teším na príjemnú zmenu.
A tak som dnes M. kúpila prvé gumáky a od sestry nafasovala nepremokavé nohavice, aby sme sa poctivo pripravili na skákanie do kaluží a sychravé počasie. Rada by som napísala, že potom som si dala kúsok tohto koláčika, ale pravda je, že z neho nezostala ani omrvina. Nuž, chutil nám, čo vám poviem 🙂

6Og masla
80g kryštálového cukru od #korunny
2 vajcia
70ml mlieka
130g hladkej múky (použila som špaldovú)
lyžička prášku do pečiva
250g mascarpone
80g mletého maku
1 vajce
3 PL kryštálového cukru od #korunny
cca 20 sliviek
V mise mixéru vymiešame maslo a cukor. Postupne primiešame vajcia a necháme ich poriadne zapracovať. Následne postupne prilievame mlieko a prisypávame zmes múky a prášku do pečiva. Vypracujeme hladké a redšie cesto, ktoré vlejeme do formy (použila som 26cm tartovú formu).
V miske zmiešame mascarpone, mak, vajce a cukor a vypracujeme hladkú náplň. Túto pomocou lyžice navrstvíme na (surové) cesto.
Slivky odkôstkujeme, rozštvrtíme a naukladáme na koláčik. Pečieme pri teplote 180°C cca 45 minút.
Odporúčame
Začni písať komentár...


