icon
avatar
nesvadbovo
22. feb 2018
2965 

Úžasné pudingové slimáky

Bolo obdobie, keď som s mamou pravidelne chodievala do Martina. Kým sme čakali na výsledky ranných testov, krátili sme si chvíle v jednej príjemnej kaviarni. 

A tam som prvýkrát skúsila tie najlepšie vanilkové slimáky. Ak budete mať cestu okolo, vyhľadajte si Korzo a dajte si ich. My sme menej ako tri hádam ani neobjednávali, proste konečná, aké sú dobré.

A tak som ich skúsila upiecť doma. A dopadlo to katastrofálne. Kým boli teplé, ešte to nebolo také zlé, ale kým vychladli, puding nejako "vsiakol" do cesta a s tými vysnívanými to nemalo nič spoločné!

Lenže tvrdohlavý Blíženec sa nezaprie, takže som rozmýšľala, skúšala, piekla, a nakoniec sa mi podarili slimáky, ktoré sú naozaj topka! Tenké cesto, veľa náplne, proste sa po nich iba zapráši, zaručene 🙂

Na zlepšenie každého dňa si pripravte:

  • 360g hladkej múky
  • 30g kryštálového cukru od #korunny
  • 15g droždia
  • 30g oleja
  • 240ml vody
  • štipka soli

Na náplň:

  • 700ml mlieka
  • 5 lyžíc kryštálového cukru od #korunny
  • dva pudingy

Do teplej vody pridajte lyžičku cukru a rozdrobte do nej droždie. Kým bude pracovať, navážte si ostatné suroviny do misy robota, pridajte aktívne droždie a nechate pracovať hnetací hák aspoň 10 minút. Cesto nechajte podkysnúť asi 90 minút (kým nezväčší svoj objem).

Kým sa cesto hnetie, pripravte puding podľa návodu. Keďže základom je extra hustý puding, použite obe balenia. Puding nechajte vychladnúť a následne vložte do chladničky, aby bol skutočne studený a tuhý.

Cesto po vykysnutí rozvaľkajte na väčší obdĺžnik, pričom cesto by malo mať hrúbku najviac pol centimetra a navrstvite naň puding. 

Zrolujte ho a nakrájajte na asi 3 cm kúsky (ak chcete viac menších slimákov, zvoľte hrúbku približne 1 cm). Slimáky potrite slnečnicovým olejom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov.

V mojej rúre boli hotové za 40 minút.

Tip: ak chcete úplne dekadentnú verziu, potrite rozvaľkané cesto nutelou a až potom naň vrstvite puding. Rovnako môžete pridať hrozienka, brusnice, či (ako napríklad ja v tomto prípade) zavárané čerešne, nič tým nepokazíte 🙂

avatar

Vyskusam

Odpovedz
22. feb 2018
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

Vyskusam. Tvoje skoricove mali uspech. Urcite sa aj po tychto len tak zaprasi. 😊

Odpovedz
22. feb 2018
avatar

Vyskusajte, ja prave tlacim posledny kusok na ranajky 😄 Na druhy den su stale fajn makkucke (ale ako to o kysnutim ceste plati, prvy den su najlepsie).

Odpovedz
22. feb 2018
avatar

Krásne to vyzerá🙂

Odpovedz
22. feb 2018
avatar

Idem sa hned pustit do pecenia 🤗

Odpovedz
23. feb 2018
avatar

@viskupovaandrea super, nezabudni sa pochváliť fotkou 👏

Odpovedz
23. feb 2018
avatar

@nesvadbovo Vyborne 👌👍👏 ( robila som take mensie ale su famózne)

Odpovedz
23. feb 2018
avatar

@viskupovaandrea 👏👏 super, u nas su tiez medzi top dezertmi! Tak nech chutia 😉

Odpovedz
23. feb 2018
avatar

@nesvadbovo Dakujem. Detom strasne chutia a muz nevedel prestat ich jest 😂

Odpovedz
23. feb 2018
avatar

dnes som robila, su vyborne 🙂

Odpovedz
25. feb 2018
avatar

@maryskas tesim sa 😍

Odpovedz
25. feb 2018
avatar

Super receptik! DAKUJEM! ;) Prave robim 2x, cakam na cesto a tesim sa kedy to bude hotove! 🙂 1x si vsetci pochvalovali,este aj moj otec povedal:"kludne mozes urobit aj nabuduce!" ;)

Odpovedz
9. mar 2018
avatar

@angelina8 jeeej, tesim sa 😍

Odpovedz
9. mar 2018

Začni písať komentár...

sticker
Odošli