Úžasné pudingové slimáky

Bolo obdobie, keď som s mamou pravidelne chodievala do Martina. Kým sme čakali na výsledky ranných testov, krátili sme si chvíle v jednej príjemnej kaviarni.
A tam som prvýkrát skúsila tie najlepšie vanilkové slimáky. Ak budete mať cestu okolo, vyhľadajte si Korzo a dajte si ich. My sme menej ako tri hádam ani neobjednávali, proste konečná, aké sú dobré.
A tak som ich skúsila upiecť doma. A dopadlo to katastrofálne. Kým boli teplé, ešte to nebolo také zlé, ale kým vychladli, puding nejako "vsiakol" do cesta a s tými vysnívanými to nemalo nič spoločné!
Lenže tvrdohlavý Blíženec sa nezaprie, takže som rozmýšľala, skúšala, piekla, a nakoniec sa mi podarili slimáky, ktoré sú naozaj topka! Tenké cesto, veľa náplne, proste sa po nich iba zapráši, zaručene 🙂

Na zlepšenie každého dňa si pripravte:
- 360g hladkej múky
- 30g kryštálového cukru od #korunny
- 15g droždia
- 30g oleja
- 240ml vody
- štipka soli
Na náplň:
- 700ml mlieka
- 5 lyžíc kryštálového cukru od #korunny
- dva pudingy
Do teplej vody pridajte lyžičku cukru a rozdrobte do nej droždie. Kým bude pracovať, navážte si ostatné suroviny do misy robota, pridajte aktívne droždie a nechate pracovať hnetací hák aspoň 10 minút. Cesto nechajte podkysnúť asi 90 minút (kým nezväčší svoj objem).
Kým sa cesto hnetie, pripravte puding podľa návodu. Keďže základom je extra hustý puding, použite obe balenia. Puding nechajte vychladnúť a následne vložte do chladničky, aby bol skutočne studený a tuhý.
Cesto po vykysnutí rozvaľkajte na väčší obdĺžnik, pričom cesto by malo mať hrúbku najviac pol centimetra a navrstvite naň puding.
Zrolujte ho a nakrájajte na asi 3 cm kúsky (ak chcete viac menších slimákov, zvoľte hrúbku približne 1 cm). Slimáky potrite slnečnicovým olejom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov.
V mojej rúre boli hotové za 40 minút.
Tip: ak chcete úplne dekadentnú verziu, potrite rozvaľkané cesto nutelou a až potom naň vrstvite puding. Rovnako môžete pridať hrozienka, brusnice, či (ako napríklad ja v tomto prípade) zavárané čerešne, nič tým nepokazíte 🙂

Odporúčame
Vyskusajte, ja prave tlacim posledny kusok na ranajky 😄 Na druhy den su stale fajn makkucke (ale ako to o kysnutim ceste plati, prvy den su najlepsie).
Idem sa hned pustit do pecenia 🤗
@viskupovaandrea super, nezabudni sa pochváliť fotkou 👏
@nesvadbovo Vyborne 👌👍👏 ( robila som take mensie ale su famózne)
@viskupovaandrea 👏👏 super, u nas su tiez medzi top dezertmi! Tak nech chutia 😉
@nesvadbovo Dakujem. Detom strasne chutia a muz nevedel prestat ich jest 😂
@maryskas tesim sa 😍
@angelina8 jeeej, tesim sa 😍
Začni písať komentár...


Vyskusam