Víkendové ráno - Lístkové koláčiky

Môj otec je z tých, čo vám z fleku povie, že nemá rád sladké. Nepýtajte sa ma, ako je to možné, toto ide skrátka mimo mňa 🙂 Život by bol asi jednoduchší, keby som túto vlastnosť zdedila po ňom, no ale ochudobniť sa o toľko chutí... Nie, nemenila by som 🙂
Je však jedna výnimka, a tou sú raňajky. Bežne si kupuje také to pečivo z lístkového cesta, ktoré dopekajú supermarkety. Takže keď ho chcem potešiť, upečiem doma zásobu na pár dní a viem, že aspoň toto neskončí u sliepok 🙂
Recept nie je nijako zložitý. Berte to skôr ako malú inšpiráciu, že tieto veci, na ktorých iste mnohí fičíte, si doma môžete vyrobiť za zlomok ceny. Zakaždým s inou náplňou, tvarom, chuťou. Proste samé výhody to má 🙂

Ja som tentokrát použila:
- lístkové cesto (domáce, ale ja som premotivovaná matka na materskej, vy si normálne kúpte v obchode, pokojne aj to, čo je už rozvaľkané 🙂 )
- tvaroh
- púdrový cukor od #korunny
- lekvár (ja som použila brusnicový)
- čokoláda (Ja som použila takú kocku zvláštnu, čo som dostala od svokry. Je to taká kombinácia arašídov a čokolády, prudko dobré 🙂 )
- vajíčko
- mandľové plátky
Tvaroh vyšľahajte s cukrom, natrite na rozvaľkané cesto a navrch navrstvite lekvár, alebo čokoládu. Prikryte zvyškom cesta, potrite vajíčkom, posypte mandľami a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov na cca 15 minút 🙂

Odporúčame
@maminkalubka ja vzdy konce poriadne pozatlacam vidlickou. A netreba ich preplnit. Jasne, vela naplne je super, ale potom lezie kade tade 😉 A dobre je, ked je potriete vajickom naozaj iba cesto, aby nic nespadlo na plech. Potom sa vie pekne zdvihnut a tym padom by napln nemala vytekat. A radsej piect v teplejsej rure kratsie, ako v chladnejsej dlhsie 🙂 Snad aspon nieco z toho pomoze.
Začni písať komentár...



Mne to vždy vytečie tá plnka. Neviete kde robím chyby?