Recept presný nemám, ale postup snáď bude stačiť:
na kokosovom oleji opražím veľmi pomaly cibuľku, potom pridám cesnak a keď sú hotové, okorením cca lyžicou garam masaly, k tomu dám trochu čierneho korenia a kari. Prepražím, pridám nakrájané batáty, čiernu šošovicu a zalejem plechovkou kokosového mlieka a asi dvomi deci paradajkového pyré. Osolím a dám variť. Väčšinou používam tlakový hrniec, do 20 minút je všetko hotové. Nakoniec asi polovicu batátov roztlačím lyžicou, aby sa omáčka zahustila, nejaké nechám v celku. Ochutnám, dochutím - dnes som pridávala asi lyžicu cukru, kari a čierne korenie a podávam. Ideálne je k nemu dať čerstvý koriander, ten však nemám doma, tak som využila aspoň petržlenovú vňať. Podávam buď s bulgurom alebo ako dnes, s quinoou..
@sisaka ten cukor je hlavne na neutralizovanie paradajkovej stavy, rovnako ho trochu pridavam aj do paradajkovej polievky.. A dhal je podla mna taky, ze bud ho milujes, alebo nemusis 🙂
@nesvadbovo ja jem dhal dosť často, doma síce robím málokedy, ale jedávam ho v indických reštauráciách, aj moja kamoška Indka mi sem tam donesie do roboty, lebo vie, že mám rada a doma to nikdy také nespravím
@mykka no z duse mi hovoris, ja ho tiez tlacim v pohode len tak, ze zajedam chlebom alebo tortilou, proste zavislost 🙂 A u nas teraz zas otvorili novu nepalsku restiku, kde robia najlepsie chicken mango, ake som kedy jedla. Takze v pondelok chodim zasadne do officu, kedze ho tam mavaju pravidelne 😅
@sisaka akoze, nebudeme si klamat, urcite sa da urobit lepsie, ale uz ho mam celkom "v rukach" a chuti ozaj obstojne 🙂

Prosim si recept