@anka2103 ahoj, skus sa pohrat s konzistenciu. Pridat menej slahacky, nechat trosku dlhsie bublat na velmi nizkom plameni. Ja to robim tak, ze ho este teply nalejem na cheesecake vytiahnuty z chladnicky a vlozim naspat do chladnicky. Nie je vyslovene tekuty, ale ani "zuvackovy". Taky, ze sa neda poriadne nakrajat a lepi sa na zuby 🙂
@nesvadbovo no dnes pre zmenu som skusila podla receptu pridat aj maslo a je z toho zuvacka, ktora sa ani nakrajat neda 😭😃. Ale dik za radu. Ved viem, na koho sa obraciam 😉
@anka2103 ja používam takýto pomer: 130g cukru, 40g masla, 100ml šľahačky, pol lyžičky soli. Najskôr nechám rozpustiť cukor na veľmi miernom plameni a nemiešam. Keď je roztopený, pridám maslo a miešam, kým sa zmes aspoň trochu nespojí. Potom pridám šľahačku a miešam kým to nie je celé úplne hladké. Úplne nakoniec pridám soľ a už iba premiešam. V chladničke stuhne, ale prehriatím sa zas pekne rozleje tak, že sa ním dajú dezerty pekne polievať, ale nie je vodnatý.. Snáď sa nabudúce podarí k spokojnosti 🙏
@nesvadbovo dakujeeem 😊

Cim robim chybu, ze mi nestuhne na kolaci, ale sa stale rozteka? Konkretne na cheesscakeu. Diik