A viečko drží pekne? Lebo niektoré sa nedajú opätovne pouzit
@lulecko2311 ja ich robím rovnako, ako bazový. Odtrhnem zo stonky lístky, natrhám a zalejem prevarenou studenou vodou. Premiešam, pridám nakrájaný cirón a dám do chladničky na deň-dva. Potom scedím, vytlačím šťavu z citróna a odvážim, koľko toho je. Pridám rovnaké množstvo cukru, nechám prejsť varom, prelejem do fliaš (ešte horúcich z rúry), otočím hore viečkom a nechám pod dekou vychladnúť. Rovnako aj zázvorový, nastrúham ho najemno, aj so šťavou zalejem a nechám aspoň deň vylúhovať v chladničke a potom rovnako...
@lullaby126 toto je klasický závit, nie ako na výživách (tie sú jednoznačne jednorázová záležitosť). Viečko pekne chytí, niekedy ho musím nožíkom povoliť, keď otváram fľašu. Robila som tak aj minulý rok a jeden kečup som otvárala iba nedávno a bol stále v poriadku...
@nesvadbovo dakujem 👍

Ahojky mas vyskusany recept na zazvorovy a matovy sirup prosim ta? Bazovy a jahodovy uz mam urobeny. Dakujem 👍