icon
1 / 1
avatar

Ja z neho neciem na sladko aj slano. Kremes,rozne tasticky plnene dzemom alebo nutelou... a na slano mam rada s prosciuttom a bilinkovym maslom. U nas je vzdy jeden kus listkoveho cesta v mraznicke "keby nahodou"😀

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Bolo by to super, keby sa dalo kúpiť poctivé lístkové cesto- len maslo a múka. Ja som zatiaľ také nenašla. Takže sa snažím piecť z neho veľmi veľmi zriedka, ale tak ako píše @martina3687 mám vždy jedno v zásobe.
Používam ho radšej v štýle veľa- veľa plnky a minimum cesta. Na sladko sú záviny a na slano:
Slovenská verzia anglického mäsového koláča:
Máso udusíme do mäkka tak ako ho má rodina rada- u nás hovädzie s mrkvou, hráškom a šampiňónmi. Vodu odparíme, príp. zahustíme múkou, primiešame strúhaný syr a vylejeme do zapekacej nádoby. Vrch prikryjeme plátom lístkového cesta, popicháme ozdobne vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 180°C do zlata. Podávame so šalátom 🙂

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Veľká úspora času. Tiež používam a rada 🙂
Náš obľúbený je jablko-pudingový
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/fantasticky-a-...

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Naposledy som z listkoveho cesta robila kremes,len mam s tym cestom trosku problemy 🙂 nikdy ho neviem pekne nakrajat 🙂

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Ja som robila včera z lístkového cesta jablkovo makovú štrúdľu 🙂🙂🙂

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Lístkové používam len na krémeš, pudingový koláč, šunkovo-syrové slimáky a tyčinky.

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

na slano aj sladko

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Milujem lístkové cesto, vždy keď sa ohlasi nečakaná návšteva, zachráni ma. Robím naa sladko i na slanou.
Najradšej majú deti pizzove slimáky z nich, ľahko a rýchlo 👌👍😉

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

@anabeth to vyzera dobre,skusime. Ja mam tiez rada vela plnky... aj do vianocneho pecenia zapojim listkove. 😀

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Lístkové cesto používam tiež aj na slano, aj na sladko. Je to šetrič času v tejto uponáhľanej dobe a naozaj vie zachrániť pri nečakaných návštevách, ala tak isto aj keď pridu v vnúčatá. Detom robievam väčšinou croasany pre nás starších radšej slané verzie .

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Robím raz za čas.
Slané pizza slimáky či na sladko so škoricou.Mnam

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Raz za 2 mesiace kupujem a narychlo upeciem strudlu

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Pouzivam na slano (slimaky) aj na sladko (strudla, kremes)

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Lustkove cesto u nas vzdy v chladnicke.Mame radi hlavne na slano

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

Používam sem tam na pizzove slimaky

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

@martina3687, @anabeth, @vierazik, @maniremi4, @capriromz, @jjuliaa, @jacka, @elen83j, @zabudloska, @martuska174, @maya_zilina, @katik33, @ivkami8, @p_etrisha ach, skoro by som zabudla vyhodnotiť túto anketu 🙈 Nuž, nebudeme si klamať, kupované nie je domáce a, veru, ani mne sa ešte nepodarilo nájsť alternatívu s maslom. Ale stále lepšie, ako kúpiť hotové výrobky, čo boli v mrazničke možno aj rok, súhlasíte? 🙂 Krásny večer želám a posielam srdiečka pre radosť 🙂

Odpovedz
4. dec 2018
avatar

Ďakujem 😘

Odpovedz
4. dec 2018
avatar

@nesvadbovo
Ďakujem za srdiečka

Odpovedz
4. dec 2018