1 / 1

    Gramaz by mali pisat v napokovom listku. Robime si Taliansko doma tiez❤️

    23. apr 2024
    nicicka
    autor

    @malinkaaninka Áno ona tam je. Len obvykle býva o polovicu nižšia ako je v tejto kaviarni.

    23. apr 2024

    @nicicka podla gramaze je to double espresso , alebo tzv. dopio. Espresso by malo mat 7-9 g.

    23. apr 2024
    nicicka
    autor

    @mistymay33 Každopádne bolo za cenu jedného 🤣

    23. apr 2024
    nicicka
    autor

    @mistymay33 A teda v napojovom lístku bolo ako klasicke

    23. apr 2024

    @mistymay33 cena bola super, aj na espresso, to je jasne. A bolo v napojovom listku v ponuke aj dopio? Tam bola aka gramaz? Lebo keby mi dali do espresa 18 g kavy, to by napr. mna vobec nepotesilo, lebo to je aj dvojita davka kofeinu co je pre mna vela.

    23. apr 2024
    nicicka
    autor

    @mistymay33 tak som si to veru musela pozrieť a v napojovom majú toto 🙈 Mňa by už pri klasickej kleplo 😁

    24. apr 2024

    @nicicka Vies co, mam kaviaren, som baristka, ale toto je uplne mimo. 18 g kavy do jednopaky na jednu kavu urcite nenatlacis. To je proste gramaz do dvojpaky. Z dvojpaky podla spravnosti robis dve kavy. A rozdiel medzi flat white a capucinom je v objeme - to je pravda, ale v objeme kavy. Flat white je double espreso doplnene naslahanym mliekom, capucino je jedno espreso doplnene naslahanym mliekom. A oni maju rovmaku gramaz kavy v oboch. Inak fakt by som chcela vidiet pripravu toho espresa z 18 g kavy. Len tak zo zvedavosti. Lebo bud pripravuju kavu uplne zle, alebo zavadzaju zakaznika. Asi nenapises ktora je to kaviaren, ze?

    24. apr 2024

    A tie posledne tri kavy maju uplne popletene. Podla toho nevidim rozdiel medzi latte macchiato a espresso machiato. Vsak podla listka je to to iste. A to vo maju ako caffe latte by malo byt espresso machiato. Toto nemohol zostavovat niekto, kto ma aspon zakladny kurz baristu.

    24. apr 2024
    nicicka
    autor

    @mistymay33 Kaviaren sa vola sa 9 grams coffee. No ja sa do kávy rozumiem ako kura do piva 😁. Je to praziaren aj predajňa kávovarov. Kľudne si to pozri ja sa v tej technológií fakt nevyznám. Možno to tam aj nájdeš ako a prečo to tak robia...

    24. apr 2024

    https://www.9gramscoffee.sk/menus?menu=na%C5%A1... maju všetko 18 g, no take ristretto si neviem predstavit napr. Suhlasim, že 18 g kavy nenatlačí do jednopáky. To by mali predsvať ako double espresso.

    24. apr 2024

    @malinkaaninka Tak toto je pre mna prekvapenie, že je to táto kaviaren. Oni su top špička pražiarov na Slovensku, myslím, že oni sami robia baristické kurzy, tak tomu vôbec nerozumiem. Fakt nerozumiem ako možu mať takú gramaž v jednopáke. Ďakujem za info, celý ten nápojovlý lístok je pre mna záhada. Idem im napísať a opýtať sa. Možno mi rozšíria obzory. Dakujem za info.

    24. apr 2024
    nicicka
    autor

    @mistymay33 Ja som to tiež pozerala ci tam nieco nájdem ale nenasla som. Pozrela som si zakladateľa a teda cumela že kadečoho sa zúčastnil. Opýtam sa aj manžela na to, ten je kavickar a kľudne mi aj sem tuknite keď sa dopatrate. Celkom ma to zaujíma 😁

    24. apr 2024