
2 / 206
pečený plnený zemiak
prossím ťa tie zemiaky pred tým varíš? Alebo ich plníš surové?
Odpovedz
19. jan 2013
nika19918
autor@yokralovnayo varim v supke a tak plnim
Odpovedz
19. jan 2013

prossím ťa tie zemiaky pred tým varíš? Alebo ich plníš surové?
@yokralovnayo varim v supke a tak plnim
originál recept : 50 g mletého bravčového mäsa, 30 g čerstvých alebo mrazených hríbov, 40 g tvrdého syru na strúhanie, 4 väčšie zemiaky, bazalka, soľ, korenie, olej, cibuľu
Ako na to:
Na drobno nakrájanú cibuľku osmažíme, pridáme mleté mäso, koreniny, podlejeme vývarom. Dusíme pokiaľ sa neodparí voda. Zvlášť osmažíme hríby, potom ich primiešame do mäsovej zmesi.
Pripravené rozpolené zemiaky naplníme zmesou, dáme piecť a tesne pred dokončením posypeme syrom. Necháme zapiecť. Podávame so zeleninou a rôznymi dresingami, prípadne s nakladanými syrmi.
Ja som robila s kuracím mäsom aby zjedla malá aj keď je potom suchšie