nugat
8. feb 2017
223 

Krásna s Dermablend?

Problémy s akné ma trápia len krátko - posledné dva alebo tri roky - a to je aj doba, od kedy vôbec hľadám kvalitné make-upy. Za ten čas som nestihla vyskúšať pochopiteľne všetko, bála som sa experimentovať a hlavne, som veľmi bledá a lekárenskú kozmetiku mám v mysli zapísanú ako “moc tmavá”. 

Preto ma veľmi teší, že som aj ja dostala možnosť testovať Dermablend 3D korekčný make-up od Vichy. Nie som vizážistka, ani sa tomu nevenujem, ale snažila som sa recenziu rozdeliť do nasledovnej štruktúry.

Obal

Krásny dizajn kozmetiky ma vždy veľmi poteší, navyše, ak je to reálne balenie a nie len vzorka. Tento make-up má pohodlné a predovšetkým hygienické riešenie obalu, jemným stlačením si z neho vytlačím potrebnú dávku cez úzky “sosáčik”, a tak viem, že nevytlačím viac ako treba. 

Vôňa, farba, konzistencia

Jemná, ničím neprikrášlená vôňa je naozaj príjemná a necítim ju po nanesení na tvári. Čo je pre mňa výhodou. Nemám rada, ak dekoratívna kozmetika prehnane vonia. Testovala som odtieň 15, najsvetlejší z radu. Som veľmi bledá, ani v lete sa poriadne neopálim, a tak som bola príjmemne prekvapekná, že som našla výrobok, ktorý je vhodný pre také bledule ako som ja. Konzistencia je veľmi, ale naozaj, veľmi hustá, krémová a viete čo je zaujímavé? Na tých najproblematickejších miestach ma príjemne chladil. 

Nanášanie

Ešte sa vrátim k hustej konzistencii, pri ktorej je predpoklad horšieho nanášania. Áno, je to tak, no nepovažujem to za nevýhodu, treba sa len naučiť s make-upom pracovať. Nenanášam štetcom, hubkou alebo iným kozmetickým náčiním, v tomto mojom pleťovom stave ich považujem za zbytočné prenášače akné a infekcií. Viem, že make-up nanesú lepšie a ten lepšie k pleti priľne, no pre mňa je aktuálny argument hygiena, nie lepšie nanášanie. Ak sa môj stav pleti zlepší, neviem sa dočkať až si objednám moje vysnívané štetce. 

Potrebné množstvo som vždy nanášala na vyčistenú a pripravenú pleť (peelingové mydlo, pleťová voda, denný krém) a s umytými rukami po každom kroku líčenia. 

Krytie

Make-up kryje! Naozaj prekryje červené fľaky, akné, kruhy pod očami a podobné záležitosti. No pri svojej konzistencii je táto krycia schopnosť až na škodu, prehnane sa mi dostával do pórov, a tak ich zvýraznil. Rovnako aj jazvy po akné. No pleť krásne zjednotil a hneď po nanesení som mala pleť ako porcelánová bábika (až na tie drobnosti, ehm).

Výdrž

Výrobca sľubuje 16 hodinovú výdrž, čo však na tak mastnej pleti akú mám ja, nepotvrdzujem. Maximálne 4 hodinky, potom som sa vždy začala lesknúť. Bez púdru to jednoducho nešlo. V lekárni som videla aj korektor a púder z tohto radu, premýšľam, že si ich kúpim, aby som dosiahla maximálny efekt. 

Moja pleť

Make-up sa správa podľa pleti, ktorá ho nesie. Preto sa to nedá ani pri make-upoch na tú problematickú zovšeobecňovať. Mám mastné čelo, nos a bradu, nemám čierne bodky, no mám rozšírené póry, akné typu “červená krupička” na pravej strane od líca až k perám a k brade. No a samozrejme, pleť sa mi správa podľa cyklu, YES! Sexy, čo? 

Záverom by som rada make-up odporučila ženám, ktoré síce majú problematickú pleť, no nemajú ju až takú mastnú a naopak, ak tie, ktoré majú suchú pleť, nebude vyhovovať. A určite ho netreba kupovať pri bezchybnej pleti, tam je efekt masky zaručený. :D  Ak si ho kúpite, nebudú to “vyhodené” peniaze, len treba skutočne poznať svoju pleť. Týmto make-upom jej dáte niečo dobré a na dobré sa ľahko zvyká. Možno budete zaskočené hustou konzistenciou a na prvé použitie vám nesadne ako ten váš obľúbený, ktorý ste si odložili do kozmetického kufríka. Ale keď sa skamošíte, budete mu verná každé ráno. 🙂 Ja som, ale aj s parťákom púdrom. 

Ďakujem Vichy aj Modrému koníkovi. 🙂

#test_dermablend

Petra

no.... ja ho mám tiež, ale je pravda, že ho neviem používať .... :( čo ma dosť mrzí, pretože som naň vsadila ..... nanášala som ho jedine prstami, ale nebola som s výsledkom spokojná. Tebe to na fotke vyzerá fajn, či si použila nejaký foto - filter? 🙂

8. feb 2017
nugat
autor

@bigicku nie nie, žiaden filter, len som sa fotila, keď svietilo slnko alebo bolo trochu svetlejšie. 🌞

9. feb 2017

a puder používaš aký?

9. feb 2017
nugat
autor

@bigicku momentálne mám Dermacol fixačný púder. Je transparentný a na všetky typy pleti. Ale fakt premýšľam, že si k make-upu kúpim aj Vichy fixačný púder, pretože ten Dermacol sa mi už míňa.

9. feb 2017

Ahoj @nugat ďakujeme za peknú recenziu. Make-u pti skutočne pekne sadol, vyzerá na tebe skvele! Máme z toho radosť 🙂 Monika

23. feb 2017
nugat
autor

@monika_vichy Ďakujem, časom som si naň zvykla ešte viac a kúpila som si aj ten púder. 🙂 A je skvelý!

26. feb 2017

@nugat To som fakt rada! Púder Dermablend používam denne aj ja, som s ním fakt spokojná a čo je super - vydrží neskutočne dlho, čo je tiež príjemné 🙂

27. feb 2017

Začni písať komentár...

Odošli