icon
avatar
nutrimas
5. nov 2015

Múka z hroznových jadierok - prirodzene bezlepková, bohatá na vlákninu, flavonoidy, polifenoly, procianidiny.

Pri výrobe najprv z hroznových jadierok za studena vylisujú olej a potom ich pomelú na jemný prášok. Týmto procesom sa zníži aj podiel omega 6 mastných kyselín a stáva sa vhodným na pečenie, a zároveň získame múku s vyššou nutričnou hodnotou.. Je bohatá na flavonoidy, polifenoly, procianidiny.
http://www.nutrimas.sk/Muka-z-hroznovych-jadier...

Vysoký obsah vláknin pomáha v práci tráviacej sústavy. Môžeme využiť pri pečení chleba, zákuskov s ktorými harmonizuje chuť hrozna. Môžete ním nahradiť 3-5% múky z pôvodných receptov.
Ďalšie použitie: K zjemneniu či zahusteniu omáčok, polievok, zeleninových pokrmov. Múka má výbornú ľahko orieškovú chuť, má svoje využitie aj v studenej kuchyni. Vhodná do tvarohu, jogurtu, müsli, ovocných štiav a kokteilov, do marmelád bez cukru.

Údaje sú informatívneho charakteru.

Dodržujte prosím dennú dávku = 1 kávovú lyžičku.

100g obsahuje 70g vláknin