MÚKA ZO ZEMNÝCH MANDLÍ - s vyššou nutričnou hodnotou ako pomleté mandle (viac v albume)
Múka, ktorá obsahuje minimálne množstvo škodlivých rastlinných mastných kyselín. Odporúčame všetkým, ktorí chcú rozšíriť svoj sortiment potravín o chutnú zdravú surovinu. Zo zrelého ovocia získavajú surovinu za studena lisovaním. Najprv sa zbavia tuku a potom pomelú. Vďaka odstránenému tuku má oveľa vyššiu nutričnú hodnotu ako bežne pomletá mandľa.
Použitie: Môže sa použiť na pečenie, varenie, na prípravu krémov, zahusťovaniu, buď samostatne, alebo miešať s ostatnými múkami ku každému receptu, kam sa hodí jej chuť.
Upozornenie: konzumácia zemnej mandľovej múky sa neodporúča pre alergikov na orechy.
100g obsahuje:
Energetická hodnota:480-500 Kcal
Bielkoviny: 5,5g
Olej: 27-30%
Vláknina: 3,7-4%
Škrob: 25-27%
Cukry: 18-19%
Náš tip: Vyskúšajte múku použiť do drobného krehkého pečiva (vanilkové rožteky, linecké pečivo), získajú tým lahodnú chuť 🙂
Nájdete na našom eshope: http://www.nutrimas.sk/Muka-zo-zemnych-mandli-5...

