icon
avatar
nutrimas
22. nov 2015

OVSENÉ OTRUBY - jedna z najlepších možností ako začať Váš deň!

Výdatný prírastok do jedálnička a jedna z najlepších možností ako začať deň!
http://www.nutrimas.sk/Otruby-ovsene-mlete-250g...

Ovos patrí k jedným z najobľúbenejších zŕn na svete. Otruby vznikajú po vyčistení a odstránení vonkajšej šupky z ovsa. To, čo po tomto procese zostane, je vonkajšia vrstva krúp, ktorá obsahuje otruby. Je to vlastne časť zrna, tesne pod nepoužiteľnou šupkou.

V porovnaní s ovsenými vločkami, otruby obsahujú oveľa viac vlákniny, bielkovín, železa, vápnika, horčíka, fosforu, zinku, vitamínu B a o niečo menej sacharidov. Je to prírodný, bohatý zdroj beta-glukánu, rozpustnej vlákniny, ktorá pomáha znížiť vstrebávanie cholesterolu do krvného obehu a predovšetkým podporuje trávenie. V zažívacom trakte rozpustná vláknina absorbuje vodu, ktorá tvorí želatínovú látku a vytvára pocit sýtosti.

Pridaním len 3 lyžíc (40g) ovsených otrúb do vašej každodennej stravy, dosiahnete 76% z optimálneho denného príjmu vlákniny.

Tipy na použitie:

Skvelo sa hodia na prípravu obľúbenej raňajkovej kaše (300 ml studenej vody/mlieka priveďte do varu spolu so 40g ovsených otrúb, miešajte do požadovanej hustoty, pridajte podľa chuti cukor, soľ, alebo iné ingrediencie), na zahustenie omáčok, polievok, pridajte niekoľko lyžíc do svojho obľúbeného smoothie alebo proteínového nápoja, primiešajte ich do jogurtu, tvarohu, dokonalá náhrada múky – napríklad na prípravu palacinkového cesta, pizzového cesta, pri pečení koláčikov.

Zloženie: mleté ovsené otruby bez chemických a konzervačných látok.