icon

Aj u Vás doma máte tradíciu, po nedeľnom obede si pomlsať na chutnom koláčiku?
My Vám ukážeme, že sa to dá bez výčitiek a zdravo...pokiaľ trpíte intoleranciou mlieka, múky, laktózy alebo ste celiatik, tento koláčik si určite niekedy upečte.
Je štavnatý, ingrediencie aj množstvo sa dajú obmieňať podľa vkusu či chute...

Čo potrebujete?
jablká
mrkva (cca. 3ks)
vlašské orechy ( príp mandle, pomleté cca. 150-200g)
kokosový cukor ( dodá karamelovú chuť, al. med)
2 vajcia
štipku mletej škorice
maslo na vymastenie nádoby na pečenie (ALSAN al. kokos. olej)
pohánkové vločky na vysypanie ( al. ovsené)
Na zahustenie môže (ale nemusí) byť gaštanová/ pohánková/ mandľová múka, jablčná vláknina.
Všetko spolu vymiešame a dáme piecť na cca. 40-50 min. pri 170°C.

Na servírovanie:
ryžová smotana
ďatľový sirup