icon

Inspiracia pre maskrtne jazycky:
Spaldove palacinky z celozrnnej spaldovej muky, s trstinovym cukrom, sojovym mliekom (da sa pokojne nahradit, pohankovym, mandlovym, ci ryzovym alebo inym rastlinnym), panenskym kokosovym olejom, naplnene bio ghitelou/poctivym brusnicovym dzemom bez pridania bieleho cukru. Kto ma chut, moze posypat kokosovym cukrom alebo poliat ghee maslom.
RECEPT na cesto:
3dcl rastl. mlieka: http://www.nutrimas.sk/Napoje-caje-c28_0_1.htm
2 dcl vody
1dcl kokos.oleja - roztopit : http://www.nutrimas.sk/Kokosovy-olej-extra-pane...
2 vajcia
200g spaldovej celozrnnej hladkej muky : http://www.nutrimas.sk/Spaldova-muka-celozrnna-...
štipka himalajskej soli: http://www.nutrimas.sk/Himalajska-sol-ruzova-1k...
1 vanilkovy trstinovy cukor bio: http://www.nutrimas.sk/Vanilkovy-cukor-BIO-20g-...
PLNKA:
brusnicovy dzem bio: http://www.nutrimas.sk/BIO-100-ovocny-dzem-brus...
natierka ghitela: http://www.nutrimas.sk/Krem-kakaovy-Ghitela-BIO...
Na posypanie kokosovy cukor: http://www.nutrimas.sk/Kokosovy-cukor-100-priro...

Pri peceni palaciniek nie je potrebne potierat palacinkar olejom, nakolko olej uz je obsiahnuty v ceste.
Dobru chut 🙂