receptik:300ml vody1PL oliv oleja (+cesnak)1PL jablcneho octu1KL rasce ( semena - lanove, tekvic., slnecnic, chia)hrst ovsenych vlociekhrst ovsenych otrub2-3PL psyllium1KL himalajskej soli1KL cukru al. medu (al. 1PL trstinovej melasy)480g muky - z toho:200g hl. psen. muky T650 alebo 200g bielej spaldovej muky + 180g celozrnnej spald. muky80g celozrnnej raznej muky + 20g muky z hroznovych jadier3ks v supke uvarenych zemiakov - osupat a popucit vidlickou1 bal sus. drozdiaNajskor pridavame tekute suroviny, potom sypke. Pecieme v domacej pekarnicke na programe KLASIK.Dobru chut! emoticonPS: Muky a ich pomer sa daju rozne obmienat, mozete pokojne experimentovat s mukou ovsenou, tapiokovou, mandlovou, nopalovou atd. Postupne kazda gazdinka pride na svoj "grif"
receptik:
300ml vody
1PL oliv oleja (+cesnak)
1PL jablcneho octu
1KL rasce ( semena - lanove, tekvic., slnecnic, chia)
hrst ovsenych vlociek
hrst ovsenych otrub
2-3PL psyllium
1KL himalajskej soli
1KL cukru al. medu (al. 1PL trstinovej melasy)
480g muky - z toho:
200g hl. psen. muky T650 alebo 200g bielej spaldovej muky + 180g celozrnnej spald. muky
80g celozrnnej raznej muky + 20g muky z hroznovych jadier
3ks v supke uvarenych zemiakov - osupat a popucit vidlickou
1 bal sus. drozdia
Najskor pridavame tekute suroviny, potom sypke. Pecieme v domacej pekarnicke na programe KLASIK.
Dobru chut! emoticon
PS: Muky a ich pomer sa daju rozne obmienat, mozete pokojne experimentovat s mukou ovsenou, tapiokovou, mandlovou, nopalovou atd. Postupne kazda gazdinka pride na svoj "grif"