icon

NIE JE OCOT AKO OCOT - UMEOCOT ;)
Názov niekedy vie pekne pomýliť... Rovnako je to aj v prípade UMEOCTU. V skutočnosti sa nejedná o ocot, na rozdiel od neho totiž umeocot neobsahuje kyselinu octovú, ale kyselinu citrónovú. Vzniká pri výrobe umeboshi - nakladaných japonských sliviek.
http://www.nutrimas.sk/Umeocot-Natural-Jihlava-...
Umeocot má specifickú kyslo-slanú chuť, je ideálny do zeleninových šalátov, do pomazánok, polievok a iných jedál, ktoré majú výslednú slano-kyslú chuť.
Umeocot pomáha aj pri žalúdočných problémoch, zlepšuje chuť k jedlu a celkovo povzbudzuje organizmus.
Určite ho oceníte v nadchádzajúcom letnom období, kedy je ľahký, svieži zeleninový šalát ideálnym odľahčením aj pre naše trávenie.