icon
1 / 1
avatar

Ako robis pecene chrumkave tofu?
Ja mam svoj sposob, ale uz mi lezie hore krkom a vyskusala by som nieco ine...
Ja si ho nakrajam na platky, ako mas ty na fotke, osolim, obalim v pohankovej muke, a na troche olivoveho oleja rychlo osmahnem z obidvoch stran..... Ale chybaju tomu grady, je to ako smazeny syr....

Odpovedz
3. jún 2025
avatar
@tenerifka

Ako robis pecene chrumkave tofu?
Ja mam svoj sposob, ale uz mi lezie hore krkom a vyskusala by som nieco ine...
Ja si ho nakrajam na platky, ako mas ty na fotke, osolim, obalim v pohankovej muke, a na troche olivoveho oleja rychlo osmahnem z obidvoch stran..... Ale chybaju tomu grady, je to ako smazeny syr....

@tenerifka Tento konkretne som iba supla do rury a piekla do zlatista ☺️, je to ale marinovane tofu v teriyaki omacke. Zvyknen vsak robit aj podobne, ako ty, len teda tofu obalim v kukuricnom skrobe. Mne velmi chuti aj s garam masala korenim, nakrajam na kusky, pofrkam troskou olivaca, garam masalou a supnem do rury a opeciem do chrumkava (bud robim iba tak na zobkanie ☺️ alebo idealne k nejakej indii).
Popravde oblubujem skor udene tofu alebo rozne marinovane varianty, takze aj ked mam iba "natur" tofu, tak aj to zvyknen nechat odlezat aspon den v marinade. Taku domacu marinadu zvyknem robit najcastejsie zo sojovky, teriyaki, nastruhany zazvor, trosicka medu a cesnak 👌, super funguje aj s BBQ teriyjaki omackou, vtedy nedavam med, kedze ta omacka je uz sama o sebe sladka.

Odpovedz
3. jún 2025