icon
1 / 1
avatar

ako pripravuješ tú špargľu? daj overený recept. Raz som to robila a vyhodila som to . Aj dnes som pozera v obchode, mali aj zelenú aj bielu a potom si vravím, zas to vyhodím, tak som nezobrala.

Odpovedz
15. máj 2025
avatar
@merlinja

ako pripravuješ tú špargľu? daj overený recept. Raz som to robila a vyhodila som to . Aj dnes som pozera v obchode, mali aj zelenú aj bielu a potom si vravím, zas to vyhodím, tak som nezobrala.

@merlinja Špargľu si poriadne umy pod studenou vodou, odrež jej zdrevnatený spodok (cca. 1-2 cm od konca) a škrabkou na zemiaky odstráň výbežky na jej tele. Hlavičku nechaj! 🙂 Potom na plech vystlaný papierom na pečenie umiestni špargľu, pokvapkaj ju citrónovou šťavou, trochou olivového oleja, soľou, mletým čiernym korením, premiešaj a vlož do trúby na cca. 15-20 minút pri 200°C. Hlavne ju sleduj, aby sa nespálila, inak zhorkne, chuťovo by mala byť taká sladučká, za mňa niečo medzi cuketou a hráškom 😁👌.

Odpovedz
15. máj 2025
avatar
@merlinja

ako pripravuješ tú špargľu? daj overený recept. Raz som to robila a vyhodila som to . Aj dnes som pozera v obchode, mali aj zelenú aj bielu a potom si vravím, zas to vyhodím, tak som nezobrala.

@merlinja Ja kupujem iba zelenú šparglu.Konce zrezem, cca 2-3 cm oplachnem a na panvici s trochou olivoveho oleja opražim.Inak dá sa kesť aj surová.

Odpovedz
15. máj 2025
avatar

To vyzerá úžasne 🥰

Odpovedz
15. máj 2025
avatar
@mamutka

To vyzerá úžasne 🥰

@mamutka Dakujem 🤗!

Odpovedz
15. máj 2025
avatar
@iinuska

@merlinja Ja kupujem iba zelenú šparglu.Konce zrezem, cca 2-3 cm oplachnem a na panvici s trochou olivoveho oleja opražim.Inak dá sa kesť aj surová.

@oceanahory ďakujem, na budúce kúpim a vyskušam

@iinuska vďaka skúsim, možno i do šalátu nakrájať, keď sa teda dá i surová.

u nás to práve nie je typická zelenina, tak sa s ňou nestretávam často, dokonca ani v reštikách u nás som nevidela.

Odpovedz
15. máj 2025
avatar

Super, len tá špargľa vyzerá trochu mrtvo, môj typ, do panvice na spodok voda a trochou olivového oleja, a tak akokeby na tej pare párkrát pootacam, keď má nádhernú zelenú farbu, tak je hotová, skúsim či mäkká a hotovo

Odpovedz
16. máj 2025
avatar
@registracia1117

Super, len tá špargľa vyzerá trochu mrtvo, môj typ, do panvice na spodok voda a trochou olivového oleja, a tak akokeby na tej pare párkrát pootacam, keď má nádhernú zelenú farbu, tak je hotová, skúsim či mäkká a hotovo

@registracia1117 Ano, toto je pecena spargla, ako som pisala aj vyssie a nie dusena na pare 😉. Ona je skvela akokolvek, pecena, dusena, dokonca aj surova 👍🤗.

Odpovedz
16. máj 2025
avatar

Aha dobre neprečítal som si tak teda inšpirácia aj pre mňa, pečenú som ešte nerobila ...

Odpovedz
17. máj 2025