icon
1 / 1
avatar

Mnammm 🥰 ja si tiež doma robím rôzne granole ale teda raffaello mi z nejakého prapodivneho dôvodu nikdy nenapadla 🤣 no zajtra ju robím určite.

Odpovedz
11. jún 2025
avatar
@lucia13022023

Mnammm 🥰 ja si tiež doma robím rôzne granole ale teda raffaello mi z nejakého prapodivneho dôvodu nikdy nenapadla 🤣 no zajtra ju robím určite.

@lucia13022023 Vrelo odporúčam, je to mňamka! 👌

Odpovedz
11. jún 2025
avatar

Mozem sa obcas pozvat na ranajky? 😅 Mnam 👌🏻

Odpovedz
11. jún 2025
avatar
@alcielle

Mozem sa obcas pozvat na ranajky? 😅 Mnam 👌🏻

@alcielle Tak z Detvy to budes mat dost daleko 🫣😅, ale jasne kludne si vitana 🤗😁!

Odpovedz
11. jún 2025
avatar

Mnam 😻 nedas recept na granolu prosim? Vyzera to prudko jedle 🤤🤤

Odpovedz
11. jún 2025
avatar
@123467

Mnam 😻 nedas recept na granolu prosim? Vyzera to prudko jedle 🤤🤤

@123467 Paci sa:
Domáca granola s mandľami, kokosom a kokosovým cukrom

Ingrediencie:
300 g ovsených vločiek
100 g nasekaných mandlí
50 g strúhaného kokosu alebo kokosových lupienkov
50 g kokosového cukru
60 ml roztopeného kokosového oleja
3–4 PL javorového sirupu alebo medu (voliteľné, pre sladšiu chuť)
1 ČL vanilkového extraktu (voliteľné)
Štipka soli

Postup:
1. Predhrej rúru na 160 °C (horný/dolný ohrev).
2. Priprav si plech vyložený papierom na pečenie.
3. Zmiešaj suché ingrediencie – v miske spoj ovsené vločky, nasekané mandle, strúhaný kokos, kokosový cukor a štipku soli.
4. V menšej miske zmiešaj roztopený kokosový olej s javorovým sirupom (alebo medom) a vanilkovým extraktom, ak používaš.
5. Spoj mokré a suché suroviny – nalej mokrú zmes do suchej a dobre premiešaj, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
6. Rozlož zmes na pripravený plech do rovnomernej vrstvy.
7. Peč v rúre 20–25 minút, premiešaj každých 8–10 minút, aby sa granola upiekla rovnomerne a neprihorela.
8. Po dopečení nechaj granolu vychladnúť priamo na plechu – počas chladnutia ešte stuhne a bude krásne chrumkavá.
9. Ulož do uzatvárateľnej nádoby a skladuj pri izbovej teplote. Vydrží 2–3 týždne.

Odpovedz
11. jún 2025
avatar
@oceanahory

@123467 Paci sa:
Domáca granola s mandľami, kokosom a kokosovým cukrom

Ingrediencie:
300 g ovsených vločiek
100 g nasekaných mandlí
50 g strúhaného kokosu alebo kokosových lupienkov
50 g kokosového cukru
60 ml roztopeného kokosového oleja
3–4 PL javorového sirupu alebo medu (voliteľné, pre sladšiu chuť)
1 ČL vanilkového extraktu (voliteľné)
Štipka soli

Postup:
1. Predhrej rúru na 160 °C (horný/dolný ohrev).
2. Priprav si plech vyložený papierom na pečenie.
3. Zmiešaj suché ingrediencie – v miske spoj ovsené vločky, nasekané mandle, strúhaný kokos, kokosový cukor a štipku soli.
4. V menšej miske zmiešaj roztopený kokosový olej s javorovým sirupom (alebo medom) a vanilkovým extraktom, ak používaš.
5. Spoj mokré a suché suroviny – nalej mokrú zmes do suchej a dobre premiešaj, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
6. Rozlož zmes na pripravený plech do rovnomernej vrstvy.
7. Peč v rúre 20–25 minút, premiešaj každých 8–10 minút, aby sa granola upiekla rovnomerne a neprihorela.
8. Po dopečení nechaj granolu vychladnúť priamo na plechu – počas chladnutia ešte stuhne a bude krásne chrumkavá.
9. Ulož do uzatvárateľnej nádoby a skladuj pri izbovej teplote. Vydrží 2–3 týždne.

@oceanahory dakujem 🤍🫶 dokupim veci a idem skusat

Odpovedz
11. jún 2025
avatar
@oceanahory

@alcielle Tak z Detvy to budes mat dost daleko 🫣😅, ale jasne kludne si vitana 🤗😁!

@oceanahory 😀

Odpovedz
11. jún 2025
avatar

A nemáš pocit že ti ten kokos zhorkne?a naozaj na takúto farbu pecies naozaj len 25 minút? Lebo ja davam rozpucene babany a musim piect aj 40 minut aby bola chrumkava

Odpovedz
11. jún 2025
avatar
@erzebet2

A nemáš pocit že ti ten kokos zhorkne?a naozaj na takúto farbu pecies naozaj len 25 minút? Lebo ja davam rozpucene babany a musim piect aj 40 minut aby bola chrumkava

@erzebet2 Nie vobec nezhorkne, tak ale tu nepridavas v podstate nic, z coho by boli tie vlocky vlhke, pri bananoch aj chapem, ze ich tak dlho pecies do chrumkava.

Odpovedz
11. jún 2025