1 / 1

    Môžeš napísať k tomu viac? Pretože ja som nepostrehla ze by som niekam davala peniaze zo svojho

    11. feb 2019

    @milasssku A z koho?

    11. feb 2019

    @milasssku 2 by pilier je predsa selektovany, že časť ide do DSS a časť do sociálnej poisťovne. 1 vy pilier -vsetko ide do sociálnej poisťovne. BTW to hore písané je hoax, lebo hoc aj rizikové fondy v DSS sú z hľadiska dlhodobého ďaleko viac výhodné ako všetko dať štátu. Treba ale uvažovať dlhodobo, tj.sa oplatia rizikové fondy na dlhú dobu (desatrocia). To je dôvod prečo mladým ľuďom 2 by pilier a tým tesne pred dôchodkom 1 vy pilier.

    11. feb 2019

    A?....

    11. feb 2019

    Mne je inak stále záhadou ekonomická gramotnosť, skôr negramotnosť nás slovákov. Kopec ľudí netuší kam dáva peniaze a za čo komu platí poplatky, pričom je to dôležitá záležitosť na celý život a ľudia nevedia, len niekomu niečo podpisu a považujú to za vybavené. Preto asi je tu na Slovensku toľko podvodnikov a všeliakych zaručených sprostredkovateľov. Každý by mal byť zodpovedný za svoje financie.

    11. feb 2019

    @milasssku ak si v 2. pilieri, tak cast z odvodov do Soc. poistovne nasledne SP preposle na Tvoj sukr. ucet v spravcovskej spolocnosti.

    11. feb 2019

    @sasa1983 ahoj, absolutny suhlas. 2. pilier je urcite lepsi, ako iba 1. od statu. Ta suma je rozdiel, ak si niekto setri iba v garantovanom fonde oproti akciovym/indexovym.

    11. feb 2019

    @ellaafi Nic, len vacsina si nie je vedoma, ze pri takom dlhodobom setreni prichadza o vela penazi, ak to nema dobre nastavene.

    11. feb 2019