37 / 143
    salámový paprikáš s pórom
    patkaaa
    autor

    Potrebujeme:

    500g slovenskej točenej
    1 cibuľa
    1 menší pór
    olej
    soľ
    mleté čierne korenie
    rasca mletá
    mletá červená paprika sladká
    2 strúčiky cesnaku
    vývar
    petržlenová vňať
    oregano

    Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na pásiky nakrájanú slovenskú salámu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu a pár minút opekáme. Potom posypeme mletou paprikou, podlejeme vývarom (alebo vodou) a na miernom plameni varíme. Po 5 minútach varenia do hrnca vložíme kolieska nakrájaného póru, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a oregano, podľa potreby dolejeme vývar a varíme do mäkka. Zahustíme hladkou múkou rozšľahanou vo vode.

    8. apr 2015

    Prosím tá slovenská tocena je niečo ako parizer -diétna? Dakujem

    15. júl 2016
    patkaaa
    autor

    @simonkaa5 skôr by som to rovnala k párkom ako ku diétnej saláme 🙂 ale za pokus by to stálo viem si to predstaviť aj s ňou 🙂

    15. júl 2016
    patkaaa
    autor

    @patkaaa myslela som napr. obyčajné párky, prípadne špekačky, niečo na ten spôsob 🙂

    15. júl 2016

    Dákujem veľmi ma zaujali tvoje recepty. Isto budem čerpať od teba 😉 niektoré jedlá som ešte ani nejedla vyzerajú super a určite aj vynikajúce chutia. Ďakujem

    15. júl 2016
    patkaaa
    autor

    @simonkaa5 ďakujem pekne za pochvalu 🙂 snažím sa postupne písať aj stručné recepty pod fotky, ale keď toho času je tak málo... musím sa v tomto polepšiť, darmo je fotka v albume, keď človek nemá približný postup, všakže? 🙂

    15. júl 2016

    @patkaaa ale stačia ingrediencie... Už kedysi človek pár rokov vari tak to stačí. Super lacné niektoré jednoduché recepty také ja môžem 😉

    15. júl 2016
    patkaaa
    autor

    @simonkaa5 ja tiež, hlavne, aby bolo rýchlo navarené a aby sa varilo z bežne dostupných surovín 🙂

    17. júl 2016