2 / 143
    ľahké zemiakovo-tuniakové fašírky
    patkaaa
    autor

    Potrebujeme:

    400g varených zemiakov
    2 konzervy tuniaka v oleji
    1 šálka na hrubšie postrúhaného Eidamu
    1 lyžica petržlenovej vňate
    1 malá konzerva sterilizovaného hrášku
    1 vajce
    strúhanka, múka a 2 vajcia na obaľovanie
    soľ
    mleté čierne korenie

    Zemiaky uvaríme do mäkka. Ešte teplé ich roztlačíme, pridáme tuniaka, hrášok, vajce, nastrúhaný syr, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Dobre spolu premiešame a necháme postáť v chladničke aspoň 30 min. Z vychladenej zmesi tvarujeme malé karbonátky, ktoré potom obalíme v múke, vajci a v strúhanke. Vypražíme na rozpálenom oleji do chrumkava z oboch strán.

    8. apr 2015

    Toto bude náš pondelňajší obed. Mňam...

    30. mar 2016

    Ten tuniak aj s olejom do zemiakov, ci bez? Davam bez tak dufam, ze to vyjde 😄

    24. mar 2017

    @milegovia vyslo?Tiez som rozmyslala,ale asi s...

    24. mar 2017
    patkaaa
    autor

    @milegovia
    @tinkamt davam bez 🙂

    25. mar 2017

    Tiez som dala bez a vyslo ☺ chutilo vsetkym. Aj malemu, aj tatovi 😁. Dakujem! 😊

    26. mar 2017
    patkaaa
    autor

    @milegovia to sa tesim, vzdy mam radost zo spatnej vazby 🙂

    26. mar 2017
    20. mar 2019