10 / 207
    Čerešnový džem
    pectore
    autor

    1 kg odkôstkovaných čerešní, 400 g hnedého cukru, šťavu z 1 citróna.
    Odkôstkované čerešne zasypeme cukrom a necháme niekoľko hodín postáť.

    Potom pridáme šťavu z citróna a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, až kým nezískame želateľnú konzistenciu džemu.

    Nadávkujeme do umytých fliaš, uzatvoríme, otočíme hore dnom a necháme aspoň deň postáť

    18. jún 2013

    ja mam podobny recept,ale vari sa kazdy den len 20 minut 3 dni po sebe,na 3. den sa dava do flias,robila som z jahod, a len 250g cukru a je fantasticky

    18. jún 2013
    pectore
    autor

    @diusik ja s toto výrobou domácich potravín iba začinam... takže sú to moje prvé pokusy....určite budem skúšať a experimentovať a keď budem babička isto už budem mať čo to vychytane... 😀

    18. jún 2013