18 / 207
    cesnakový chlebík

    dal by sa aj v pekarnicke? aky je recept?

    22. júl 2013
    pectore
    autor

    @anuskaaprazko neviem či by sa dal v pekárničke... zatial ju nemam takze vsetko robim v rure... (najskor si od jeziska nieco take vypýtam..ale zatial takto...) recept som odkukala od kattija no s mensími obmenani ...tu je povodny recept: 300ml vody
    2pl octu
    2pl oleja
    Pl jogurt biely
    400g biela hladka muka
    100g celozrrna muka
    Pl cukor
    Jeden a pol pl sol
    Pl suseny cesnak
    Semiacka slnec.tekv.lan.rasca
    17g drozdie
    ja som však nemala celozrnu tak som tam džubla 100g polohrubej, sol som dalal jednu lyzicu, sušeny cesnak som nemala tak tam šiel popučeny ... a semiačka čo som mala taku musli zmes zbytok tak to som tam dala.... taka improvizacia čo doma bolo...🙂 ... bol sice taky hutnejši ale do druheho dna zmyzol cely...takze asi úspech... navyse sa len ucim ... tento je moj treti...takze isto je co vylepsovat 😀

    22. júl 2013

    @pectore dakujem, znie to super, tiez sa mi cerstvy cesnak pozdava skor ako suseny 🙂 niekedy vyskusam 🙂

    22. júl 2013

    @pectore
    @pectore a aký je teda postup prosím ťa? a pri tom jogurte a cukru to znamená 1 polievková lyžica hej?

    21. sep 2013
    pectore
    autor

    @jasmika v troške vody a cukru si necham vykvasit droždie... potom do toho pridám zvyšok "ingrediencii" a vymiesim... pl.. su polievkove lyžice... inač tej soli som na zaciatok davala tolko..ale prisiel mi moc slany... pretoze celkovo moc doma nejak extra nesolim... tak davam menej... tak si treba cesto ochutnat a soli pridavat podla chuti....

    21. sep 2013

    @pectore vymiešať ingrediencie.........ako dlho ho potom pečies? Na vymastený plech?

    15. jún 2015
    pectore
    autor

    @xxxxxnnnnn davam na peciaci pomuceny papier a peciem asi cca 40 minut na tych 200 stupnov...ale je to odhad..pretoze ja uz to mam v ociach ..ked je korka uz tvrda ze sa ti neda lahko stlacit tak vtedy vytahujem.

    15. jún 2015