pepa_lite
25. feb 2018
1195 

Meno neznáme

Ako každé dievča som si plánovala, že ak budem raz tehotná, určite budem mať dievčatko. Vysnívala som si, že bude mať tmavé gaštanové vlásky a hviezdičky v očiach. Meno pre dievčatko bol vtedy jasný výber. Stela – pôvod mena v latinčine znamená hviezda. Nad chlapčenským som sa nezamýšľala, pretože to chce väčšinou každý otec dať to svoje, taká bola moja vtedajšia domienka.

Keď som sa spamätala z prvotného šoku, že som tehotná išla som do obchodu s detským oblečením, že bábätku musím niečo kúpiť a tak som kúpila ružové body s korunkou a nápisom Little Diva. Mala som tušáka, že mi rastie pod srdcom dievča, niekoľko krát sa mi to dokonca aj snívalo a keďže ja som intuitívny typ človeka, počúvla som svoj vnútorný hlas. Takže som si vravela, že Stela alebo Liliana. Ako väčšina prvorodičiek som už chcela začať s nákupom výbavičky, ale červík pochybnosti ma brzdil. Našťastie.

Doktor si nebol istý ani v 20tt, aj keď raz mi naznačil, že tam asi videl niečo, nebola to 100% informácia. Objednala som sa na 3D ultrazvuk do Hlohovca k MUDr. Brešťanskému, teda nie celkom ja, ale volala tam moja najlepšia kamoška Lenka. Na ňu je vždy spoľah, všetko vybaví, obvolá a občas ma aj vráti nohami na zem, keď lietam v oblakoch. A tak som sa nevedela dočkať 17.februára(2016).

Sedela som v čakárni aj so svojou sestrou Tamarkou, ktorá informáciu o mojom tehotenstve niesla asi najťažšie, ak nerátam sploditeľa. Predsalen predstava, že už nebude najmladšia a číslo jeden iba ona, bola zdrcujúca. Vtedy. Dnes je krásne pozerať sa na nich, ako sa spolu zabávajú, teda keď si nájde popri frajerovi čas. Ach tie prvé lásky.

Vošla som dovnútra, mohla som si priniesť vlastnú hudbu, ale vybrala som si z doktorovho výberu. Adele to vyhrala na celej čiare. A tak sa začalo premeriavanie, sledovanie srdiečka a aj termín trafil asi najbližšie ku dňu pôrodu. Celá nervózna som čakala, kedy mi už oznámi, že či tam vidí dievčatko/chlapčeka. Bábätko spinkalo a moc sa mu nechcelo spolupracovať, doktor ho budil trasením jeho domčeku so slovami „ukáž sa nám“ a ono stále nič. Ani sa mu nečudujem, tiež nespolupracujem keď spím, tak spím. To mu aj zostalo. Tak som sa mu v duchu prihovorila „Mateo ukáž sa, buď dobrý chlapček“ a v tom doktor „máme tu guľky, maminka gratulujem bude to chlapček“. Až mi slza vyšla. Zaskočená som bola. Predsalen som bola presvedčená niekoľko mesiacov, že to bude dievčatko a odtiaľ som vyšla s DVD a fotkami chlapčeka. Krásneho chlapčeka.

Tak som už bola celkom rozhodnutá, že chlapček, čo sa mi narodí sa bude volať Mateo. Aj keď som dlhšie mala v hlave mená ako Michal a Matej, rozlúčila som sa snimi, pretože už tieto mená u nás v rodine sú obsadené. Matea nemáme žiadneho, ani žiadneho nepoznám. To je inak veľmi zásadné kritérium pri výbere mena. Ľudia sa za život stretnú s kopec inými ľuďmi. Niektorí sú lepší a zanechajú v nás po nich to dobré, iní horší a na takých nechceme spomínať. Tým som sa celkom riadila aj ja pri výbere mena a myslím, že niesom jediná.

Na internete som si našla význam mena Mateo, meno najbližšie k slovenskej podobe Matej a ten ma v mojom výbere už iba uistil. Mateo je z talianskeho mena Matteo, ktorý v slovenčine poznáme ako Matúš. Je hebrejského pôvodu a znamená „boží dar“ a tým on pre mňa rozhodne bol aj je. Dala som si vypočítať vibráciu mena s priezviskom a bolo rozhodnuté.

Vyšlo mi, že je to výborné meno, V kombinácii s priezviskom vytvára starostlivú, pokojnú a zodpovednú osobnosť, ktorá vyhľadáva pokoj a harmóniu. Veľký zmysel pre rodinu a pre rodinné vzťahy. Osudová vibrácia čísla 6 – prepožičiava narodenému diplomaciu a jemnosť. Toto meno obsahuje duševné číslo 8 – schopnosť vedome alebo aj nevedome manipulovať so svojim okolím a tak dosahovať výsledky a svoje ciele (toto sa mu darí už od narodenia). Meno Mateo samostane je veľmi vyrovnané meno s 3 – kovou vibráciou – veľmi šťastné číslo, ktoré je symbolom náklonnosti, obľúbenosti, talentu a popularity. Nositeľ komunikuje prekvapivo ľahko a vyžaruje j láskavosť a prívetivosť. Preto je obvykle veľmi obľúbený.

A tak sa mi 30.06.2016 narodil Mateo.

http://momofmateo.sk/meno-nezname/

Brešťanský zatriasol aj mojou "Dorotkou" a narodil sa ANDREJKO<3

26. feb 2018

@misiacik0606 😊kamoška mi povedala, že chlapci sú “mamánci” a mala pravdu❤️

26. feb 2018

@pepa_lite vieš ako poznáš najlepšieho chlapa svojho života? ??? Porodila si ho....

26. feb 2018

@misiacik0606 1000% pravda❤️🍀👌🏻

26. feb 2018

Mateo 👣❤️ zaľúbila som sa do toho mená hneď keď som zistila že som tehotná a otvorila kalendár... Teraz už len počkať ,čo ukáže ultrazvuk 🤰🙏 ... Máte aj nejaké zdrobneliny, skratky ako ho voláte ? 🙂 ..

11. mar 2018

@bubumichaela Matelko, Mates, Teo, Teinko, Maty, Mateusko, Mateliak😊

11. mar 2018

Začni písať komentár...

Odošli