petah82
31. dec 2011

Nase latkove plienky

Latkujeme od narodenia, dovody boli vsetky v jednom, pocas tehotenstva som precitala kopec clankov a hlavne diskusiu o Latkovych plienkach, fotoblogy latkujucich mamiciek, vybrala som plienky, s ktorymi boli mamicky najspokojnejsie a objednala som na skusku par kusov, aby som ich videla na vlastne oci.
ked prisli, zalubila som sa do nich a uz som len dufala, ze mojmu synovi sa budu tiez pacit. ked sme prisli z porodnice bolo mi jasne, ze takto dalej nechcem fungovat - neustale plny kos jednorazoviek a v mysli nahlodavajuca myslienka, ze moje zlato sa pari v chemii. aj napriek unave som sa rozhodla, ze dalsi den zaciname a ved pracka operie a odvtedy sme uz jednorazovku nedali. dokupila som par dalsich plienok a sme spokojni.
periem kazdy druhy den s pracou gulou. vyvesim a uschne. ziadne zehlenie.
mame len nohavickove a kapsove plienky a naklikavacie Gro Via. nikdy sme nepouzivali stvorce, ani neviazali novosklady, nemala som na to naladu ani odvahu, asi som pohodlna, uznavam, ale kedze sa narodil 4kilovy, hned nam sedeli skoro vsetky plienky a na caste prazenice sme pouzivali celulozove separacky Popoliny. pranie tak nebol nikdy problem 🙂
som stastna, ze som sa na to dala a rucim vam za to, ze to nie je nic tazke ani casovo narocne, investicia je naraz vyssia, ale mne nejde v prvom rade o financie, ale o zdravie a prirodu. a financne je to aj tak stale lepsie ako jednorazovky, staci, ze stale zhanam akcie na UM, aspon plienky nemusim riesit 🙂
pripajam par linkov, ktore ma presvedcili, ze idem dobrou cestou:
http://bocianiehniezdo.conetix.sk/content/zdrav...
http://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/rady-a-na...
http://www.badatel.sk/index.php?option=com_cont...

rada poradim, ak sa chcete na nieco spytat 🙂

co sa celkoveho poctu tyka, mam 10 kapsoviek, 6 naklikavacich vloziek Gro Via + 2 Gro Via gatky, 4 nohavickove bambusove + 2 Pul gatky.
ked sme zacali asi v 6tyzdnoch mala som navyse 4 bambusove nohavickove Newborn a jednu kapsovku S.

VIAC o tom Ako zacat sa docitate v mojej sekcii Clanky.

ahoj, ja som tiez zacala ale som to aj vzdala z jednoducheho dovodu, nemam susicku a plienky all in one od tots bot mala som 3ks na vyskusanie neskutocne dlho schnu, teraz cez zimu je to rychlejsie na radiatore ale aj tak.
nepacilo sa mi tiez ze mala bola v mokrom stale aj ked som dala separacku taku hunatu latkovu aj extra vlozky.
viem ze plienky treba viac x oprat aby boli dokonale save ale ta vrchna vrstva vzdy ostala mokra a mala mi stikutala...preto som prestala....poradis nieco?
zacala by som znova zvlast ked kaka len 1X denne uz, tak pohoda. veseleho silvestra prajem🙂

31. dec 2011
petah82
autor

@wilsonka mozme sa niekedy dohodnut na kocikovanie a pokecame 🙂 sme zo soliniek.

31. dec 2011

@petah82 oki kukni potom najlepsie forum tam mame temu kocikovanie stretavky zilina- pridaj sa budeme rady🙂 papa

31. dec 2011

ahoj, ja by som sa rada opytala. mam kupene plienocky a velmi rada by som ich pouzivala, ked bol maly maly nebol problem,ale odkedy lozi a teraz uz chodi vobec sa v nich nevie hybat, ma nozicky daleko od seba a zjavne mu je to nepohodlne. rada prijmem nejaku radu.

31. dec 2011
Autor komentár zmazal
petah82
autor

@andreapata nas sa v pohode v nich pohybuje. v 11 mesiacoch zacal sam chodit, ani sme ho za ruky nevodili. uzsie medzi nozickami su Gro Via a Swaddlebees a baby vravia, ze aj Itti Bitti, tie nemame. skus sa spytat aj v diskusii, poradia
https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/latkove-plienky-ake-mate-skusenosti/

2. jan 2012

@petah82 akú používaš praciu guľu? Origoš biowashball či inú?

3. jan 2012

ahojkaj,kukam ze mas presne tie iste latkovky co my🙂prosim ta ako casto peries???a com ich uskladnujes.My ich tiez pouzivame od narodenia,som 100% spokojna,jednorazovky by som uz nepouzila za nic na svete,viem ze tato investicia bola najlepsia pre mna aj pre Patka🙂Ja ich uskladnujem vo vrecku gro via a kazdy treti den ich periem.myslis ze by im ublizilo keby ich operiem aj neskor???napr. na piaty den???

3. jan 2012
3. jan 2012
petah82
autor

@marichka tiez mam vrece gro via. myslim, ze tri dni je max, podla diskusie, pak by sa vraj mohli zacat mnozit plesne a to by sme asi neradi riskovali, ked tak, tak mozno vyvesit na balkone, take pouzite, aby uschli a prat az neskor... ja periem kazdy druhy den a tocim vsetky co mam doma 🙂

3. jan 2012

@petah82 no ja tiez tak🙂

3. jan 2012

ahojte, ja mam latkovky uz od prvej dcery a to bolo pred 5timi rokmi znacku Baby Lucy....kupovala som S,M,L cca z kazdej velkosti 20-25 ks a 3 ks vrchne pogumovane z kazdej velkosti...vtedy to ale bola lacna zalezitost, lebo L-ka som kupila kus za 52Skk + vlozka za 20SKK, a velkost S za 115SKK + vlozka za 15SKK, vrchne nohavicky stali kus 135SKK...velkost M tu na blocku nemam, lebo som ich kupovala inokedy ale stali cca priblizne...takze cela kupa ma stala cca 10 000 aj so separacnymi co som prala tiez pokial nebola pokakana...
ak pozeram ceny latkoviek teraz, idu mi oci vyskocik ked jedna plena stoji 20 Eur....je to chore......teraz mam syna a pouzivame plenky po dcere a som max spokojna....periem kazdy druhy treti den, lebo mam tych plienok kopu kedze mi aj svagrina dala svoje, kedze ona uz pri druhom nepouziva..

5. jan 2012
petah82
autor

@eja28 da sa latkovat lacnejsie, ale aj drahsie. s cenami nic nenarobime, vsetko je drahe. my sme mali par plienok aj z bazaru a par z ktorych sme vyrastli som uz aj predala dalej... takze cast penazi sa vratila a verim, ze ked doplienkujeme, este nieco predame. a ako pisete, da sa pouzit aj na dalsie dieta, ale to my zatial tak skoro neplanujeme.

5. jan 2012

My tiez pouzivame latkove, ale obycajne stvorce. Ked boli deti menzie, mala som na nich kapsove plienky, ale neprisla som im na chut. Pre nas su stvorce super, rychlo vyschu, ja som cast kupila na bazari, cast mam este po sesterke spred x rokov. LAtkovky rulezzzzz :D

5. jan 2012
petah82
autor

@enixelka 🙂

5. jan 2012

petah82 diky za tento album. latkujem tak pol na pol a chcela by som viac latkovat ako pamperovat a tento album mi pomohol k tomu ake plienky sy vybrat. som totiz uz unavena z citania tolkych tem o latkovkach. takto si to tu super vyobrazila a vysvetlila paru slovami 🙂)))

31. júl 2012